231
| shutterstock

Panic button για ανηλίκους ανακοίνωσε από την ΔΕΘ ο Χρυσοχοΐδης

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 13:54
|shutterstock

Panic button για ανηλίκους ανακοίνωσε από την ΔΕΘ ο Χρυσοχοΐδης

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 13:54

Την δημιουργία μίας εφαρμογής panic button για ανηλίκους ανακοίνωσε το Σάββατο από τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην 88η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ανήλικα παιδιά που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο, θα μπορούν μέσω του κινητού τηλεφώνου να θέτουν σε εφαρμογή το κουμπί πανικού, για να ειδοποιούν τις αρχές. Με τη δυνατότητα του γεωεντοπισμού θα γίνεται γνωστό πού ακριβώς βρίσκεται το παιδί σε κίνδυνο, με στόχο να περιοριστούν τέτοια περιστατικά.

«Σήμερα θα εγκαινιάσουμε μια νέα εφαρμογή, ένα νέο panic button, μια εφαρμογή που θα χορηγηθεί σε όσους ανηλίκους ή γονείς το επιθυμούν», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην τοποθέτησή του.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε: «Η δέσμευσή μας είναι ότι κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι και πιο αφοσιωμένοι για να υπηρετήσουμε με πίστη και αγάπη την ασφάλεια των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Αστυνομία με το έργο της είναι πάντοτε παρούσα, πάντοτε έτοιμη και αποδεδειγμένα ικανή να εξασφαλίσει το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Η ΕΛΑΣ προέρχεται από την κοινωνία, αφουγκράζεται τις ανάγκες της, αναλύει τις κοινωνικές αλλαγές και τα φαινόμενα βίας και λαμβάνει άμεσα μέτρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματός της. Για αυτό και επιλέξαμε η φετινή θεματολογία του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ να ταυτίζεται με την προτεραιότητα που έχουμε θέσει και συμπυκνώνεται στο μήνυμα: Ασφαλείς πόλεις δίπλα στον πολίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...