266
Ο απεγκλωβισθείς λιγο πριν γίνει συλληφθείς | Alpha TV/CreativeProtagon

Φυγόποινος ο διασωθείς στο Αγιο Ορος! Είχε πυροβολήσει τη γυναίκα του στα Χανιά

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 10:31
Ο απεγκλωβισθείς λιγο πριν γίνει συλληφθείς
|Alpha TV/CreativeProtagon

Φυγόποινος ο διασωθείς στο Αγιο Ορος! Είχε πυροβολήσει τη γυναίκα του στα Χανιά

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 10:31

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ο 40χρονος διασωθείς από στελέχη της ΕΜΑΚ σε απόκρημνη περιοχή στο Αγιο Ορος την περασμένη Τετάρτη, καθώς όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί το 2023, για παραβάσεις του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Οπως προέκυψε, ο 40χρονος είχε καταφύγει στον Αγιο Ορος για να αποφύγει τη σύλληψή του για δεύτερη φορά για το ίδιο αδίκημα. Τον Απρίλιο του 2011 στην περιοχή του Κουμπελή στα Χανιά όπου διέμενε, είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τη γεωργιανή σύζυγο του τραυματίζοντας την στο ισχίο.

Εναν μήνα μετά, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Ο 40χρονος προφυλακίστηκε, εξέτισε ποινή τεσσάρων ετών και όταν πια αποφυλακίστηκε, από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδόθηκε ξανά σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για δύο χρόνια φυλάκιση η οποία επαναφέρθηκε προς εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023 με απόφαση του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Προφανώς για να αποφύγει τον εγκλεισμό του στη φυλακή για δεύτερη φορά, ο 40χρονος κατέφυγε -άγνωστο από πότε- στο Αγιον Ορος. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, δεν έχει εξακριβωθεί πότε έφτασε εκεί, καθώς από την αστυνομική έρευνα, δεν προέκυψε η ημερομηνία εισόδου του.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όμως, ο φυγόποινος εγκλωβίστηκε σε απόκρημνο σημείο, στην περιοχή Φρικτά Καρούλια. Για τον απεγκλωβισμό του στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση της ΕΜΑΚ (επιτόπου εστάλησαν οκτώ πυροσβέστες και ορειβατική ομάδα της 2η ΕΜΑΚ). Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το βράδυ, λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Ορους, ερευνώντας τον φάκελο του 40χρονου, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ετσι ο διασωθείς έγινε συλληφθείς…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...