496
| Intimenews / CreativeProtagon

Ολα όσα θα γίνουν στη ΔΕΘ

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 5 Σεπτεμβρίου 2024, 19:55
|Intimenews / CreativeProtagon

Ολα όσα θα γίνουν στη ΔΕΘ

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 5 Σεπτεμβρίου 2024, 19:55

Την Παρασκευή ο Μητσοτάκης θα περάσει από καμιά εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα με τεχνολογικό χαρακτήρα. Σίγουρα θα κατέβει και σε σταθμό μετρό, απλώς δεν ξέρουμε πότε. Το βράδυ θα πάει στον τελευταίο όροφο του «Electra Palace» όπου, παραδοσιακά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεξιώνεται τους δημοσιογράφους. Σερβίρεται finger food και κρασί.

Ο Μητσοτάκης θα εμφανιστεί κατά τις 22:00 και αμέσως άπαντες θα συγκεντρωθούν γύρω του, όπως τα περιστέρια στο Σύνταγμα όταν ρίχνεις τα ψίχουλα. Λογικά θα τους υποδεχθεί με ένα αστείο ή θα πιάσει την κουβέντα με όποιον σπεύσει πρώτος και θέσει το σωστό ερώτημα. Παραδοσιακά προηγείται η Χριστίνα Κοραή. Εν συνεχεία θα διασχίσει την αίθουσα και θα κάνει μικρές στάσεις, σαν γαμπρός σε γάμο. Ενδέχεται να δειπνήσει μαζί με φίλους, συνοδεία της συζύγου, σε απομονωμένη γωνιά στο roof garden του ξενοδοχείου. Εναλλακτικά, θα πάει για φαγητό κάπου εκεί κοντά στην Αριστοτέλους.

Το Σάββατο θα πάει στη ΔΕΘ για να δει τύπους να κάνουν αναρρίχηση με όπλα στην πλάτη, ένα άρμα μάχης της Αστυνομίας και καμιά πατέντα για έξυπνο πότισμα, καθώς η ελληνική τεχνολογία διακρίνεται πλέον παντού. Θα σταματήσει στο περίπτερο του ΠΑΟΚ. Και αν ερωτηθεί σχετικά, θα πει ότι είναι νωρίς για προβλέψεις, αλλά βλέπει δυνατό τον ΠΑΟΚ. Εννοείται ότι θα πάει και από περίπτερο της τιμώμενης χώρας, που είναι η Γερμανία.

To βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο και θα πει αυτά που ήδη ξέρουμε. Με πολλές παύσεις για χειροκροτήματα που πέφτουν σχεδόν αυτόματα, αρκεί να υψώσει τον τόνο της φωνής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του (ίσως και με βίντεο του προέδρου) θα τον κατηγορήσει ότι για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα  απαντήσει λέγοντας ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε παραζάλη στη δίνη των εσωκομματικών σπαραγμών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα πάει στο ξενοδοχείο για σύσκεψη με αντικείμενο τη συνέντευξη Τύπου της επομένης.

Την Κυριακή οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν με «το πακέτο της ΔΕΘ» και πίνακες με παραδείγματα. Οι αντιπολιτευόμενες θα γράψουν ότι τα χέρια του Μητσοτάκη ήταν άδεια. Η συνέντευξη Τύπου θα κυλήσει κατά προβλεπόμενα. Κάποια δύσκολα θέματα «βρίσκονται στη Δικαιοσύνη». Θα γίνει ερώτηση για τα σενάρια σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά θα απαντηθεί συντόμως ως πρόωρη. Μπορεί να τον ρωτήσουν και για ανασχηματισμό. Εκεί θα απαντήσει λέγοντας ότι είναι δικό του προνόμιο να αποφασίσει για τον χρόνο κ.λπ. Ελπίζω να τον ρωτήσει κάποιος αν του λείπει ο Τσίπρας. Ολα τα υπόλοιπα ξεπερνιούνται σχετικά εύκολα. «Δεν ισχυρίζομαι ότι η κατάσταση είναι ιδανική, αλλά οφείλετε να παραδεχθείτε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται πρόοδος».

Για τα ελληνοτουρκικά θα πει ότι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε, αλλά όχι και να υποχωρήσουμε, ενώ μπορεί να στηθεί και ένα μικρό γλέντι για την αποφυλάκιση Μπελέρη. Επίσης, θα ερωτηθεί αν το μετάνιωσε για τον γάμο των ομοφύλων. Θα αναγνωρίσει ότι μπορεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να μην είναι έτοιμο για αυτή τη μεταρρύθμιση, πλην όμως μας φέρνει πιο κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, και πάει λέγοντας. Η συνέντευξη θα τελειώσει μετά από τρεις ώρες, όταν πλέον οι μόνοι που θα την παρακολουθούν θα είναι οι εικονολήπτες και οι τεχνικοί της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...