902
Ο Πούτιν με την Καμπάεβα και η έπαυλη στη λίμνη Βαλντάι, όπου τα παιδιά τους φέρονται να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους | Getty Images/Sasha Mordovets | Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via Reuters/ CreativeProtagon

Αποκάλυψη: Οι δύο γιοι του Πούτιν από τη γυμνάστρια Αλίνα Καμπάεβα

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 11:52
Ο Πούτιν με την Καμπάεβα και η έπαυλη στη λίμνη Βαλντάι, όπου τα παιδιά τους φέρονται να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους
|Getty Images/Sasha Mordovets | Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via Reuters/ CreativeProtagon

Αποκάλυψη: Οι δύο γιοι του Πούτιν από τη γυμνάστρια Αλίνα Καμπάεβα

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 11:52

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δύο μικρούς γιους, οι οποίοι ζουν κρυμμένοι από τον κόσμο σε μια βαριά φυλασσόμενη προεδρική κατοικία και σπανίως αλληλεπιδρούν με άλλα παιδιά: αυτό υποστήριξε μια αντικαθεστωτική ρωσική ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Η μητέρα τους είναι η Αλίνα Καμπάεβα, πρώην Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, της οποίας η σχέση με τον Πούτιν είναι κοινό μυστικό στη Ρωσία εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, ανέφερε το Dossier Center, τις πληροφορίες του οποίου αναπαρήγαγαν, επισημοποιώντας τες τρόπον τινά, οι λονδρέζικοι Times.

Ο Ιβάν, εννέα ετών και ο Βλαντίμιρ τζούνιορ, πέντε ετών, περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην τεράστια έπαυλη του πατέρα τους κοντά στη λίμνη Βαλντάι, βορειοδυτικά της Μόσχας, όπου περιτριγυρίζονται από γκουβερνάντες, δασκάλους και αξιωματικούς της Ομοσπονδιακής Φρουράς του Κρεμλίνου. Η κατοικία στο Βαλντάι προστατεύεται από συστήματα αεράμυνας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία, το 2022.

Η εκτενής έκθεση συντάχθηκε με τη βοήθεια ενός μέλους του προσωπικού στην έπαυλη του Βαλντάι, ανέφερε το Dossier Center, το οποίο είχε επαληθεύσει την ταυτότητα του μέλους του προσωπικού και ότι εργαζόταν πράγματι για την οικογένεια του Πούτιν.

Η έκθεση παρέχει λεπτομέρειες για σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών. Ανάμεσα στα παιχνίδια τους, γράφει, υπάρχει μια τεράστια συλλογή από σετ Lego και ένα iPad που χρησιμοποιείται για παιχνίδια και μαθήματα μέσω βίντεο. Στην έπαυλη ζουν επίσης δύο πόνι, κουνέλια και ένας σκύλος του Αγίου Βερνάρδου, τον οποίο φροντίζουν οι φρουροί του Κρεμλίνου, αλλά ζει με την οικογένεια.

«Παίζουν κυρίως μόνοι τους ή με ενήλικες», ανέφερε η έκθεση. «Βλέπουν τους γονείς τους μόνο αργά το βράδυ».

Τα αγόρια του Πούτιν έχουν προσωπικούς σεφ που τους ετοιμάζουν τα αγαπημένα τους πιάτα. Οπως ο πατέρας τους, έχουν τις δικές τους κούπες και ποτήρια και πίνουν μόνο από αυτά. Το μεσημέρι τα παιδιά λέγεται ότι τρώνε, μετά κοιμούνται λίγο και μετά ασχολούνται με τα μαθήματά τους και διάφορα αθλήματα.

Ο Πούτιν δεν έχει κάνει ποτέ καμία άμεση αναφορά στα αγόρια. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, είπε σε μαθητές στη Σιβηρία ότι «τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς μου μιλούν κινεζικά». Οι γιοι του μαθαίνουν επίσης αγγλικά και γερμανικά.

Ο Ιβάν γεννήθηκε την άνοιξη του 2015 στη μαιευτική κλινική Sant’ Anna στην ελβετική πόλη του Λουγκάνο, ενώ ο Βλαντίμιρ τζούνιορ γεννήθηκε την άνοιξη του 2019 στη Μόσχα, αναφέρει η έκθεση. Τα ακριβή γενέθλια των παιδιών είναι γνωστά μόνο στα μέλη της οικογένειας.

Ο Πούτιν και η Καμπάεβα λέγεται ότι έχουν βάλει αγγελία αναζητώντας δασκάλα Αγγλικών για να διδάξει τα παιδιά διά ζώσης φέτος. Το Dossier Center είπε ότι η αγγελία δημοσιεύτηκε από την εταιρεία English Nanny με έδρα στη Μόσχα, η οποία προσλαμβάνει προσωπικό για πλούσιες οικογένειες στη Ρωσία.

Δεν αποκάλυψε τους πελάτες, αλλά ενημέρωσε ότι η οικογένεια ζούσε σε απομόνωση και ότι είναι απαραίτητο η δασκάλα να περάσει δύο εβδομάδες σε καραντίνα πριν αρχίσει να δουλεύει εκεί. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι που συνάντησαν τον Πούτιν αναγκάστηκαν επίσης να απομονωθούν νωρίτερα, για δύο εβδομάδες.

Το προσωπικό δεν επιτρέπεται να βγαίνει από το οίκημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει  το γυμναστήριο και το γήπεδο τένις. Ο μισθός που προσφερόταν ήταν 6.500 λίρες (περίπου 7.500 ευρώ) το μήνα. Η αγγελία έλεγε ότι το πρακτορείο γνώριζε καλά την οικογένεια και είχε βρει αρκετούς βρετανούς και γερμανούς δασκάλους για αυτούς στο παρελθόν.

Αν και στο παρελθόν η οικογένεια είχε προσωπικό από τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία, ο Πούτιν λέγεται τώρα ότι προτιμά άτομα από χώρες φιλικές προς τη Ρωσία, όπως η Νότια Αφρική.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο τα αγόρια μετακομίζουν σε μια πολυτελή κατοικία κοντά στο θέρετρο Κράσναγια Πολιάνα, όπου κάνουν σκι. Περνούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε πολυτελή γιοτ, συνήθως στον Κόλπο της Φινλανδίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και στις βόρειες λίμνες της Ρωσίας. Ταξιδεύουν με θωρακισμένο τρένο ή ιδιωτικό τζετ.

Τα ονόματά τους δεν περιλαμβάνονται σε επίσημες βάσεις δεδομένων και τους έχουν παρασχεθεί «συνοδευτικά έγγραφα» παρόμοια με αυτά που δίδονται σε κατασκόπους ή άτομα σε προγράμματα προστασίας μαρτύρων, ανέφερε η έκθεση.

Ο Πούτιν έχει μιλήσει για την αντιπάθειά του στα αμερικανικά κινούμενα σχέδια, συγκρίνοντάς τα δυσμενώς με ταινίες κινουμένων σχεδίων της σοβιετικής εποχής. Ωστόσο, ο Ιβάν λέγεται ότι είναι μεγάλος θαυμαστής της Disney και ενοχλεί τον Πούτιν αναπαριστώντας τους χαρακτήρες από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της.

Επισήμως, ο Πούτιν έχει δύο ενήλικες κόρες με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα. Η Μαρία Βοροντσόβα, 39 ετών, είναι ενδοκρινολόγος και η Κατερίνα Τιχόνοβα, 38 ετών, είναι στέλεχος τεχνολογίας και πρώην χορεύτρια rock ‘n’ roll. Ο Πούτιν δεν τις αποκαλεί ποτέ κόρες του και τις αναφέρει ως «αυτές οι γυναίκες».

Λέγεται επίσης ότι έχει ακόμη μια κόρη, τη Λουίζα, 21 ετών, από μια σχέση που είχε λίγο πριν γίνει πρόεδρος το 2000.

Ο Ιβάν φέρεται να είπε στους δασκάλους του και στους φρουρούς ασφαλείας του σε πολλές περιπτώσεις ότι ο Πούτιν ήταν τόσο χαρούμενος όταν γεννήθηκε που φώναξε «Επιτέλους! Ενα αγόρι!».

Ο Πούτιν είναι πολύ προστατευτικός με την προσωπική του ζωή. Οταν μια εφημερίδα στη Μόσχα ανέφερε, το 2008, ότι είχε σχέση με την Καμπάεβα, είπε: «Πάντα είχα αρνητική στάση απέναντι σε αυτούς που παρεμβαίνουν στη ζωή άλλων ανθρώπων». Η εφημερίδα έκλεισε αμέσως μετά.

Το Dossier Center ιδρύθηκε από τον Μιχαήλ Χοντορκόβσκι, έναν πρώην ολιγάρχη που πέρασε δέκα χρόνια στις ρωσικές φυλακές αφού κατηγόρησε δημόσια υψηλόβαθμους αξιωματούχους για διαφθορά. Η έκθεσή του ανέφερε ότι είχε ανακαλύψει φωτογραφίες του μεγαλύτερου γιου του Πούτιν, αλλά επέλεξε να μην τις δημοσιεύσει για ηθικούς λόγους. «Ο Ιβάν Πούτιν είναι ανήλικος και δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις των γονιών του, ενώ η αποκάλυψη της εμφάνισής του από μόνη της δεν ωφελεί το δημόσιο συμφέρον», έγραψε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...