506
Στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε εκ νέου εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου Κασσελάκη |

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης φοβάται να απευθυνθεί στη βάση – μικραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 11:02
Στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε εκ νέου εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου Κασσελάκη
|

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης φοβάται να απευθυνθεί στη βάση – μικραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 11:02

Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» του Σαββατοκύριακου στην Κεντρική Επιτροπή, το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολεμικό, παρά τη διπλή απόπειρα Κασσελάκη να ηρεμήσουν τα πνεύματα ή έστω να αλλάξει κάπως την ατζέντα -αφενός με την κίνηση κατευνασμού του Παύλου Πολάκη και αφετέρου με τον αντιπερισπασμό της αλλαγής ονόματος στο κόμμα.

Ο παρολίγον αιφνιδιασμός (εδώ) με την εισήγηση της μετονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς,  τις σαρωτικές αλλαγές στην οργάνωση του κόμματος και τα ασυμβίβαστα για τους βουλευτές, πέρασε γρήγορα σε δεύτερο πλάνο, αφού όπως αποτυπώνεται και στις τελευταίες έρευνες (εδώ), η κατρακύλα (δημοσκοπική και επικοινωνιακή) συνεχίζεται και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φλερτάρει» έντονα πια με μονοψήφιο ποσοστό.

Οι κινήσεις αντιπερισπασμού, δεν βοηθούν και αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινωνία, παρατήρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ολγα Γεροβασίλη, και ρίχνοντας εκ νέου το γάντι ενοψει ΚΕ στον Στέφανο Κασσελάκη, συμπλήρωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι οι ηγέτες μπορούν να ενώνουν, να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις με θαρραλέες αποφάσεις».

Και στο ερώτημα αν η επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να οδηγήσει σε κάποια λύση ή έστω εκτόνωση της κατάστασης στην Κουμουνδούρου, σημείωσε πως η λύση θα μπορούσε να δοθεί σήμερα, «θέτοντας ο ίδιος ο πρόεδρος τον εαυτό του στην κρίση των μελών».

«Ολα τα άλλα», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη, «ποιος θα κάνει μομφή, αν θα διώξει τον έναν βουλευτή για να κάνει το χατίρι σε κάποιον άλλο, σε ποιον θα μοιράσει την εξουσία της ΚΟ είναι αυτά που δημιουργούν βαθύτατα πολιτικό και αξιακό πρόβλημα».

Ομοίως και για την πρόταση αλλαγήςτου ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι οι συμβολισμοί έχουν το ρόλο τους και μοιράστηκε την εκτίμησή της ότι «σήμερα ξετυλίγεται μια ατζέντα με την οποία πρέπει να κριθεί» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οπως και να ‘χει όμως, πρόσθεσε, «ο τρόπος των προτάσεων λέει ο πρόεδρος, οι επιλογές του, τα μέλη και με κατάργηση των οργανώσεων που θα αντικατασταθούν με λέσχες φίλων…. Στην ουσία, δεν το εννοεί αυτό για τα μέλη, αλλά φοβάται να απευθυνθεί στη βάση, καθώς όταν του ζητήσαμε να πάει σε δημοψήφισμα, το απέρριψε».

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να συζητήσουμε αλλαγές απαραίτητες εκσυγχρονισμού μιας κυβερνώσας παράταξης της Αριστεράς […] οι συμβολισμοί όμως», επεσήμανε, «έχουν τον ρόλο τους και το οργανωτικό-συμβολικό υποκρύπτει βαθύτατα πολιτικά ζητήματα».

Στο ερώτημα τέλος για τον αντίκτυπο που αφήνει στην κοινωνία η εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε λέγοντας πως εκτίμησή της είναι ότι «συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα και η ΚΟ με όλο αυτό τον κύκλο εσωστρέφειας με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας. Τα παιχνίδια αντιπερισπασμών, νομής της εξουσίας, μας βάζουν σε εσωστρέφεια, διχασμούς και διαιρέσεις που δεν βοηθούν, και στην καλύτερη εκδοχή αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία, ενώ στη χειρότερη οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος»

Ερωτηθείσα τώρα αν θα πάει σε διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αρκέστηκε να δηλώσει:  «Αφήστε να δούμε τις εξελίξεις, βήμα-βήμα, ο στόχος είναι να συμβάλουμε θετικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...