400
| Shutterstock / Creative Protagon

H Νέα Ζηλανδία τριπλασιάζει τα τέλη εισόδου για διεθνείς τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 11:10
|Shutterstock / Creative Protagon

H Νέα Ζηλανδία τριπλασιάζει τα τέλη εισόδου για διεθνείς τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 11:10

Η Νέα Ζηλανδία θα τριπλασιάσει τα τέλη εισόδου για τους τουρίστες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, πυροδοτώντας αντιδράσεις από τον τουριστικό τομέα ότι η υψηλότερη εισφορά θα αποθαρρύνει τους επισκέπτες.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη, ότι θα αυξήσει τα τέλη διαμονής και τουρισμού από την 1η Οκτωβρίου σε 100 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 50 ευρώ) από 35 που ήταν ως τώρα, για να «διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες συνεισφέρουν σε δημόσιες υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας ενώ επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία». 

Οι Αυστραλοί και οι ταξιδιώτες από τα περισσότερα έθνη του Ειρηνικού εξαιρούνται από την εισφορά, γράφει ο Guardian.

Οπως πολλοί δημοφιλείς προορισμοί του παγκόσμιου τουρισμού, η Νέα Ζηλανδία έχει προβλήματα με τον αντίκτυπο των τουριστών στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και με τις υποδομές της. Το τέλος των 35 δολαρίων εισήχθη τον Ιούλιο του 2019, αλλά απεδείχθη ότι δεν ήταν αρκετό για να καλύψει το κόστος που προκύπτει από τον όγκο των επισκεπτών.

Η κυβέρνηση δήλωσε πεπεισμένη ότι η Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει να θεωρείται ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες.

Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Ματ Ντούσεϊ, είπε ότι η εισφορά διασφαλίζει ότι «οι διεθνείς επισκέπτες συνεισφέρουν σε έργα υψηλής αξίας, όπως η υποστήριξη της βιοποικιλότητας στα εθνικά πάρκα».

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας πιστεύει ότι τα υψηλότερα τέλη θα αποθαρρύνουν τους επισκέπτες, ειδικά καθώς ο κλάδος, κάποτε ο μεγαλύτερος στις εξαγωγές της Νέας Ζηλανδίας, εξακολουθεί να αγωνίζεται για να ανακάμψει από το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η ανάκαμψη του τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας υπολείπεται συγκριτικά με αυτόν στον υπόλοιπο κόσμο και το τέλος θα επηρεάσει περαιτέρω την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά μας», είπε η Ρεμπέκα Ινγκραμ, διευθύνουσα σύμβουλος της ένωσης.

Περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη Νέα Ζηλανδία πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 1,3 εκατ. Αυστραλών.

Οι κορυφαίες αγορές που θα επηρεαστούν από την τουριστική εισφορά περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία, οι οποίες μαζί έστειλαν ένα εκατομμύριο τουρίστες πέρυσι στη Νέα Ζηλανδία.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έδειξαν ότι οι εισπράξεις από τον τουρισμό για τη σεζόν που έληξε στις 30 Ιουνίου ήταν μειωμένες κατά 5% σε σχέση με πριν από την πανδημία. Ο αριθμός των επισκεπτών, σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι περίπου στο 80% των επιπέδων πριν από το κλείσιμο των συνόρων.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αύξησε επίσης πρόσφατα το κόστος της βίζας και υπάρχει πρόταση για αύξηση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...