497
«Επιστρέφω δριμύτερος» φαίνεται να λέει ο Παύλος Πολάκης περίπου έναν μήνα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιουλίου, από την οποία ουσιαστικά εκδιώχθη | Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Πολάκης επέστρεψε θριαμβευτής –και θυμωμένος– στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 12:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/09/2024, 13:14
«Επιστρέφω δριμύτερος» φαίνεται να λέει ο Παύλος Πολάκης περίπου έναν μήνα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιουλίου, από την οποία ουσιαστικά εκδιώχθη
|Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Πολάκης επέστρεψε θριαμβευτής –και θυμωμένος– στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 12:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/09/2024, 13:14

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε την Τρίτη –όπως είχε προεξοφληθεί– ο Παύλος Πολάκης μετά την… αβάντα Κασσελάκη προς τον βουλευτή Χανίων με την αποπομπή –και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασιες– της βουλευτού Βορείου Τομέα Αθηνών, Αθηνάς Λινού, πρόσωπο που, για όσους θυμούνται, είχε πυροδοτήσει με την αντίδρασή της την απόφαση διαγραφής του πρώην αν. υπουργού Υγείας (από την ΚΟ, βέβαια, και όχι από το κόμμα) στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Το άτυπο εσωκομματικό μπρα ντε φερ της κυρίας Λινού με τον κ. Πολάκη έληξε έτσι με θριαμβευτή τον… «αψύ Σφακιανό», ο οποίος, όπως όλα δείχνουν και παρά τις απειλές μομφής κατά του κ. Κασσελάκη, θα «τα βρει» τελικά με τον πρόεδρο, έστω και στο παρά πέντε της καθοριστικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η επιστροφή Πολάκη, ύστερα από ούτε έξι εβδομάδες «εξορίας», ερμηνεύεται ήδη ως μία ακόμη κίνηση κατευνασμού του χανιώτη βουλευτή από το αναβαπτισμένο δίδυμο Στ. Κασσελάκη – Νίκου Παππά (ο δεύτερος, σημειώνεται, με την ιδιότητα πια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου o Σφακιανός θα έχει de facto ρόλο γενικού τοποτηρητή (όπως «έδειξε» η διαγραφή της κυρίας Λινού).

Η κυβίστηση Κασσελάκη με την επάνοδο Πολάκη στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να επιβεβαιώνει, τέλος, αυτό που έλεγαν εξαρχής στην κυβέρνηση: ότι η διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «για τα μάτια του κόσμου» και ότι «μέσα στο περιβάλλον πολιτικής αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ο ένας κρατάει τον άλλον».

Ενδεικτική εξάλλου και η δήλωση-πρόβλεψη για την «παλινόρθωση» Πολάκη από τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιαδη, που είχε σχολιάσει για την απόφαση Κασσελάκη να τον διαγράψει μεν, αλλά μόνο ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το κόμμα:

«Εάν ο κ. Κασσελάκης έχει σκοπό να τον επαναφέρει σε λίγο καιρό, πιστεύω ότι αυτή τη φορά η κοινωνία θα τους σιχαθεί […] Αν κάνουν έναν πολιτικό χειρισμό, θα είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία προς την κοινή γνώμη. Μπορεί να φοβούνται ότι θα κάνει κόμμα, ότι θα τους κόψει ψήφους, αλλά το βλέπω δύσκολο»…

Η επανένταξη του κ. Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα.

 «Με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς μας γνωστοποιεί την επανένταξη του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», γνωστοποίησε στο Σώμα ο κ. Μπούρας.

Πολάκης: «Δεν είμαι παιδάκι»

Σε δήλωσή του, πάντως, στη Βουλή, μετά την ανακοίνωση της επανένταξής του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να αλλάξει στάση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, είπε ότι «ισχύει ό,τι έχει» πει και πως «θα τα πούμε αναλυτικά στην ΚΕ». Είπε επίσης, χαρακτηριστικά, ότι «δεν είμαι κάνα παιδάκι».

Συμπλήρωσε δε ότι «κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο, να με διαγράψουν».

«Η επιστροφή μου, τυπική γιατί δεν έφυγα ποτέ, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...