860
O παραπεμφθείς στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργός εγκάλεσε τόσο τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος όσο και την εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, για «αντικαταστατική συμπεριφορά» | Mega

Σπίρτζης: «Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης είναι να φύγει – Aπέτυχε»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 11:30
O παραπεμφθείς στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργός εγκάλεσε τόσο τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος όσο και την εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, για «αντικαταστατική συμπεριφορά»
|Mega

Σπίρτζης: «Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης είναι να φύγει – Aπέτυχε»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 11:30

Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό ερώτημα τη διαγραφή του ή μη από το κόμμα, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε σε δηλώσεις του στο Μega, πως αν πρέπει να φύγει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο ίδιος ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης!

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης στο κόμμα που είναι πρόεδρος, είναι να φύγει χωρίς να πάει εκλογές, έχει αποτύχει, διαιρεί συνέχεια το κόμμα. εκφράζει άλλες θέσεις», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης εγκαλώντας τόσο τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, για «αντικαταστατική συμπεριφορά»  και αξιώνοντας απαντήσεις για τις κατηγορίες που τον έφεραν ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου, καθώς και για το «ποιοι και πότε κατέθεσαν» την καταγγελία εις βάρος του.

Σενάρια θελουν τον πρώην υπουργό να τιμωρείται με επίπληξη αντί διαγραφής ή άλλου πειθαρχικού μέτρου, από την άλλη ωστόσο, υπάρχουν και οι εκτιμήσεις ότι δεν θα αποφύγει τη διαγραφή –  ως ένα μήνυμα προς τους λοιπούς αμφισβητίες της ηγεσίας Κασσελάκη.

Σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη διαγραφή Σπίρτζη θα λειτουργήσει ως επιταχυντής των εσωκομματικών εξελίξεων (βλ. νέα διάσπαση) εν όψει της καθοριστικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, με όλες τις φατρίες να ακονίζουν τα ξίφη τους και να μετρούν δυνάμεις ακόμη και για μομφή κατά του κ. Κασσελάκη.

Ηδη, η λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα» (οι «87») φέρεται να έχει έτοιμη την απάντησή της σε περίπτωση που τελικά ο Χρήστος Σπίρτζης δει την πόρτα της εξόδου και ζυγίζει πρόσωπα και καταστάσεις ακόμη για την  κατάθεση πρότασης μομφής (αν και προς το παρόν τουλάχιστον τα νούμερα δεν βγαίνουν).

Κρατούν επίσης και μία «πισινή» κατά το κοινώς λεγόμενο για την περίπτωση που τελικά «τα βρουν» ο εξαίφνης επιθετικός για την ηγεσία του κόμματος, Παύλος Πολάκης με το «αναβαπτισμένο» δίδυμο Κασσελάκη-Παππά.

«Αντί να κάνουμε αντιπολίτευση, σιγοντάρεται ο Μητσοτάκης»

«Η δική μου περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ», θέλησε να επισημάνει στις δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega, o κ. Σπίρτζης,  «έχει να κάνει με μια βασική πολιτική αντίθεση που διαπερνά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Και άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου […] Παραπέμπομαι για τις πολιτικές μου προτάσεις. Φυσικά και κάνω κριτική στον κ. Κασσελάκη. Όταν εκλέχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, έταξε ότι θα τσακίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ή πάρα πολύ κοντά. Αυτό που παρακολουθήσαμε στη συνέχεια δεν ήταν μία τέτοιου είδους προσπάθεια συνεργασίας, ούτε μία προσπάθεια συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, που είναι και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Παρακολουθήσαμε μια τακτική που δεν θυμίζει σε τίποτα ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό εντάθηκε μετά τις ευρωεκλογές. Όσοι έχουμε διαπαιδαγωγηθεί και μεγαλώσει πολιτικά σε δημοκρατικά κόμματα, ήταν καθήκον μου να ασκήσω αυτή την κριτική, δεν το μετανιώνω, ούτε πρόκειται να πάρω πίσω αυτή την κριτική που έκανα θα την εντείνω κιόλας. Δεν ευθύνεται μόνο ο Κασσελάκης για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ηγετική ομάδα. Δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Και ο Πολάκης και ο Παππάς έχουν βαρύτατες ευθύνες γι΄ αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Αντί να κάνουμε αντιπολίτευση, δημιουργείται εσωστρέφεια συνεχώς για να εξυπηρετείται η ΝΔ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Με αυτή την τακτική σιγοντάρεται ο Μητσοτάκης. Αντί να ασχολούμαστε με μία σειρά από ζητήματα, που βρίζει όλος ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση και γι’ αυτό και δημοσκοπικά έχει φτάσει στο 21%, αντί να κάνουμε αυτή την δουλειά, δημιουργεί εσωστρέφεια, συνεχή. Μια είναι στην Αμερική και κάνει ανάρτηση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Όσοι είναι αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, στη συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε και στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη».

«Ο Κασσελάκης δεν έχει δικαίωμα να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος, επέμεινε ο κ. Σπίρτζης, «δεν έχει δικαίωμα να διχάσει συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα χωρίς πολιτική βάση. Δεν έχει δικαίωμα να εκφράζεται προσβλητικά για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει δικαίωμα οι υποστηρικτές του να λειτουργούν σαν φράξια υποστηρικτών έξω από το καταστατικό και όσα προβλέπει, για να διαγράψουν όποιον εκφράζει την πολιτική του άποψη. Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα γιατί αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Οπότε, «το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης στο κόμμα που είναι πρόεδρος, είναι να φύγει χωρίς να πάει εκλογές, έχει αποτύχει, διαιρεί συνέχεια το κόμμα. εκφράζει άλλες θέσεις. Για παράδειγμα, έχει υιοθετήσει ποτέ κόμμα του προοδευτικού κόσμου, ότι το ΝΑΤΟ είναι μία ιερή αμυντική συμμαχία; Έχει ακουστεί ποτέ αυτό από το ’74 και μετά; Έχει ασπαστεί ποτέ κανείς από εμάς ότι κυριαρχεί το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», που είναι χουντικό τρίπτυχο; Και όχι το τρίπτυχο του Πολυτεχνείου ή της 3ης Σεπτεμβρίου; Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος που να στοχοποιεί τα στελέχη ή τα πρώην στελέχη του;»

«Προφανώς και θα φύγω εάν…»

«Οφειλε να έχει πει τις προτάσεις του ο Κασσελάκης, αλλά δεν έχει φέρει τίποτα, καμία πρόταση. ποιες αλλαγές θέλει να κάνει; Αν οι αλλαγές που θέλει να κάνει είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι πχ. το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία και αυτό περάσει από την ΚΟ, προφανώς και θα φύγω. Η Επιτροπή Δεοντολογίας με τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει, θα αποδείξει αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δημοκρατικό κόμμα, ή αν ακόμη και την επιτροπή Δεοντολογίας την έχει εργαλειοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης και έχουμε υποστεί μια συνολική μετάλλαξη», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης ενόψει της συνεδριασης του πειθαρχικού οργάνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...