928
| INTIMENEWS/Creative Protagon

Μια ακόμη δύσκολη μέρα του Παύλου Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 10:45
|INTIMENEWS/Creative Protagon

Μια ακόμη δύσκολη μέρα του Παύλου Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 10:45

Hταν δύσκολη μέρα η Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου για τον Παύλο Πολάκη, ανεξάρτητο χανιώτη βουλευτή, τον μάστορα του πολιτικού bullying, τον ήρωα αμέτρητων θερμών επεισοδίων στα social media, τη Βουλή, τη μικρή οθόνη. Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τις καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2013-2014, η πιο πολυσυζητημένη υπόθεση μετά τη Novartis, σημαία κι αυτή για την πάλαι ποτέ κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, πλην όμως ο ίδιος δεν δικαιώθηκε: Το δικαστήριο έκρινε αθώους και τους τέσσερις κατηγορούμενους – τον πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου για 22 συμβάσεις-προσλήψεις, εκτιμώντας ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας.

Πάει το πολάκειο αφήγημα για το ΚΕΕΛΠΝΟ την «οff shore του υπουργείου Υγείας» όπως το αποκαλούσε, μέχρι και την τελευταία ώρα, στην κατάθεσή του στο ακροατήριο. «Στον κουβά η λάσπη του Πολάκη», έγραψε χαιρέκακα κάποιος ασεβής στο Meta προς το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην λατρεμένο του Αλέξη Τσίπρα, τέως αγαπημένο του Στέφανου Κασσελάκη, επίδοξου λυτρωτή του κόμματος που καταρρέει.

Πάνε και τα όνειρα για σκάνδαλα με δικαστική βούλα. Σκόνη και θρύψαλα η λογική που ήθελε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο υπουργείο που κάποτε διαφέντεψε ο Παύλος ο Πολάκης.

«Αυτοί που κάνουν όνειρα, πολλές φορές πονούνε, γιατί ναι όλα ψεύτικα, την ώρα που ξυπνούνε», λέει η κρητική λαϊκή σοφία που όλα τα ξέρει.

Η ημέρα χαράς και η τσέπη του Πολάκη

Η χαρά εκείνων που κάθισαν (αδίκως) στο εδώλιο ήταν προφανής. «Δεν τελειώσαμε, Τώρα ξεκινάμε», είπε ο εκ των αθωωθέντων πολιτευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής, «η σκευωρία κατέρρευσε».

«Είναι μέρα χαράς και δικαίωσης», πανηγύρισε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πρόσωπό του στόχευε άλλωστε ο Παύλος Πολάκης, με τις καταγγελίες για δικά του ρουσφέτια ξεκίνησε το πατιρντί, το 2017, για να πάρει μόλις χθες τη μορφή άτυπου πολάκειου φιάσκου.

«02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το δίκαιο κέρδισε το άδικο! Ότι τελικά στη χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε», έγραψε στο Χ ο νυν υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις πάνω στον ενθουσιασμό του αράδιασε πολύτιμες πληροφορίες και ερωτήματα με ενδιαφέρουσα ουρά για το κράτος.

«Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή», ανέφερε, «όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης, όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους και με αφορμή την Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη (σσ: πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς), απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό.

»Τώρα οι απολυμένοι βάσει της αποφάσεως του εργατικού Δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψή τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; (…)

»Η χαρά συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθα ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον Άρειο Πάγο, το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιευκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και για αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο Πολάκης στάθηκε αγέρωχος στα social. «Σε ένα πράγμα συμφωνώ: Τώρα ξεκινάμε! Ελάτε! Και στις επόμενες δίκες σας, θα είμαι εκεί και σε όσες προκαλέσετε για μένα, πάλι εκεί θα είμαι. Γιατί τελικά θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα», απάντησε, υβρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη σύνθεση του δικαστηρίου που έβγαλε την ετυμηγορία που δεν του άρεσε – άλλες φορές έχει λούσει τον κλάδο με πιο χοντρές ατάκες, τυχεροί ήταν ετούτοι.

Ο ίδιος, αμετανόητος, δεν παρέλειψε πάνω στην οργή του για την απόφαση να περάσει γενεές δεκατέσσερις τους Γεωργιάδη και Πουλή ως «βαθιά διεφθαρμένους». Με τα συριζοτρόλ να τολμούν κάτω από την ανάρτησή του να αποκαλούν τον «Παυλή», τον «Κρητίκαρο», τον «ντελικανή» ως «loser». Ούτε ψύλλος στον κόρφο του…

Το ρινγκ

Ο Παύλος Πολάκης τρώει σήμερα πολλαπλά χτυπήματα, έχει ρίξει όμως κιόλας. Τους μήνες που κράτησε η ακροαματική διαδικασία, ήταν πολλές οι φορές που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετατράπηκε σε πολιτικό ρινγκ. Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής έκανε bullying στους δικαστές, περιφέροντας κατά καιρούς κατηγορίες για τον Σταμάτη Πουλή.

«Ηρθε στο Δικαστήριο ασκώντας bullying στους Δικαστές, παράτυπα ενώ δεν ήταν διάδικος, οι οποίοι τον δέχθηκαν στην Δίκη την ίδια στιγμή που κατηγορούσε την Δικαιοσύνη ως πιασμένη, για να μην αφήσει τους Δικαστές να αποφασίσουν ελευθέρως ως το Σύνταγμα ορίζει», έγραφε ο Γεωργιάδης.

«Τώρα παρεμβαίνει εκ νέου σε μία εν εξελίξει διαδικασία, προσπαθώντας να πιέσει τους Δικαστές προς την ενοχή, ενώ γνωρίζει ότι οι εισαγγελικές προτάσεις εξ ορισμού είναι καταδικαστικές, πάλι κάνει παρέμβαση! Είμαι βέβαιος ότι οι Δικαστές δεν υποκύπτουν σε τέτοιου τύπου παράνομες παρεμβάσεις και ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους με γνώμονα την συνείδηση τους και μόνον. Εγώ εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη σιγά μην φοβούνται τον Πολάκη! (Και πώς προδικάζει το αποτέλεσμα της Δίκης ο κ. Πολάκης ξέρει κάτι;)».

Τέλος πάντων, με τούτα και με εκείνα, η Βουλή ωχριούσε μπροστά στη δικαστική αίθουσα. Στην τελευταία παραλίγο να γραφτεί και ιστορία (θεατρική), με κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των Γεωργιάδη – Πολάκη, αλλά ευτυχώς το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε – φθηνά τη γλίτωσε η Δικαιοσύνη, έχασε η επιθεώρηση.

«Και τι θα γίνει τώρα το πολάκειο δόγμα;», θα πείτε. Εκείνο που θέλει τα «λαμόγια», τους «κοπρίτες», «κλέφτες» κι «απατεώνες» να μπαίνουν φυλακή, αν καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη Δικαιοσύνη (αφού πρώτα βεβαίως κερδίσει τις εκλογές). Ματαιωμένος, ο άνθρωπος «που ξέρει την αλήθεια και προσκυνάει μόνο το δίκιο» (sic), ο αψύς Σφακιανός ντε, πνίγει προς το παρόν τον πόνο του σε τσικουδιά και αναρτήσεις. Ξέρει καλά, εξάλλου: «Πράμα δεν είναι σίγουρο, μες στον ντουνιά τον ψεύτη, και βασιλιάς να γεννηθείς, θα φύγεις σαν τον κλέφτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...