352
| INTIMEnews

Ελεύθερος ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης έπειτα από 16 μήνες στις φυλακές του Ράμα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2024, 12:38
|INTIMEnews

Ελεύθερος ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης έπειτα από 16 μήνες στις φυλακές του Ράμα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2024, 12:38

Την πόρτα της εξόδου των αλβανικών φυλακών θα περάσει το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας) Φρέντι Μπελέρης, καθώς έγινε τελικά δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.

Ο Φρέντι Μπελέρης αποφυλακίζεται έπειτα από 16 μήνες στις φυλακές του Ράμα, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του (είχε προηγηθεί ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής).

Ο Μπελέρης είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούταν βάσει της αλβανικής νομοθεσίας εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Οι δικαστές τότε είχαν δώσει νέα αναβολή επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με την απόφαση αποφυλάκισής του, ο Φρέντι Μπελέρης μετήχθη εκ νέου στη φυλακή όπου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος γύρω στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε δήλωσή του για την απόφαση αποφυλάκισής του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τονίζει πως  «αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας».

«Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει», διαμηνύει. «Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος», και τούτο επειδή, όπως σημειώνει, «το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε».

Δηλώνει επίσης,  ότι θεωρεί αυτονόητο ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μού αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς»,

«Πλέον», τονίζει, «ασκώντας τα καθήκοντα του έλληνα ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και Κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος».

Πρώτα όμως, υπογραμμίζει, «θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέλφια μου στη Χειμάρρα, εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μπελέρης ευχαριστεί«από καρδιάς» τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «που με τη θαρραλέα απόφασή του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου» και τους «στενούς του φίλους», Αγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου, για την «αμέριστη συμπαράστασή τους». «Ηταν πάντα εκεί, δεν θα το ξεχάσω», καταλήγει, ευχαριστώντας όλους όσοι τους δύσκολους αυτούς 16 μήνες «μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...