363
H Boύλα Κεχαγιά πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη σε φωτογραφία από παλαιότερη έξοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία της Κουμουνδούρου |

Ο Κασσελάκης προκαλεί τους αμφισβητίες: Οποιος θέλει αλλαγή να κινήσει τις διαδικασίες

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2024, 10:01
H Boύλα Κεχαγιά πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη σε φωτογραφία από παλαιότερη έξοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία της Κουμουνδούρου
|

Ο Κασσελάκης προκαλεί τους αμφισβητίες: Οποιος θέλει αλλαγή να κινήσει τις διαδικασίες

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2024, 10:01

Να θέσουν ανοικτά όλα τα θέματα ενώπιον της -καθοριστικής, όπως όλα δείχνουν, για την επόμενη του ΣΥΡΙΖΑ- Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, (προ)κάλεσε τους αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη η εκπρόσωπός του, Βούλα Κεχαγιά, προκειμένου όπως είπε, τα πράγματα να πάρουν μια σειρά και αν είναι, να κινηθούν κάποιες διαδικασίες.

Ολα στελέχη, τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  θα πρέπει καταστατικά να κινήσουν διαδικασίες, όπως θεσμικά εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του κόμματος πριν από 1 χρόνο με εντολή για τρία χρόνια με βάση το καταστατικό.

«Εάν υπάρξουν θέματα, θα γίνουν όλα θεσμικά και καταστατικά», επανέλαβε. Ο πρόεδρος λέει αν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης να μπει καταστατικά, και «πρέπει όλοι να σεβαστούμε το καταστατικό, όποιος θέτει θέμα ηγεσίας πρέπει να επιδιώξει να κινήσει διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό. Όποιος θέλει, μπορεί να βάλει στην Κεντρική Επιτροπή όλα τα θέματα», πρόσθεσε.

Οπως και να έχει, δεν μπορεί να συνεχίσουμε με τα σενάρια ότι φεύγουν βουλευτές από το κόμμα, αυτά τα ακούμε από πέρυσι.

Στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, η κυρία Κεχαγιά  παραδέχτηκε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη περίοδο», για να επισημάνει χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, από την εποχή του Συνασπισμού.

«Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και κοροϊδευόμαστε αν κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Να μιλήσουν όλοι ανοιχτά στην ΚΕ και να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε», προκάλεσε εκ νέου τους αμφισβητίες της ηγεσίας Κασσελάκη.

Εξαιτίας των εσωκομματικών, το πρόγραμμά μας δεν ακούγεται, ομολόγησε, «έχουμε κουράσει και κάποιοι έχουν κουραστεί μέσα στο κόμμα», αν και όπως εκτίμησε,  ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα αντέξει.

Για την ορκισθεισα την περασμένη Παρασκευή βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η κυρία Κεχαγιά είπε ότι «την καλωσορίζουμε στην Κοινοβουλευτική Ομαδα» και παράλληλα υποστήριξε πως δεν υπήρχε σχεδιασμός (προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης) με την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος, όπως θέλησε να επισημάνει δεν παραιτήθηκε με την προοπτική να πάει η έδρα στον κ. Κασσελάκη, αλλά είχε εγγενείς δυσκολίες με την ιδιότητά του στο πανεπιστήμιο όπου εργάζεται.

Ολα τα κόμματα θα ήθελαν τον πρόεδρό τους στη Βουλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συντελούνταν παραβίαση της συνταγματικής διάταξης, κατέληξε στην σχετικη΄αναφορά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...