237
Ο Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη εκδήλωση εθελοντών πυροσβεστών στην Κηφισιά | ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Κικίλιας: ΕΔΕ για τον θάνατο εποχικού πυροσβέστη στη Θάσο

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2024, 14:50
Ο Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη εκδήλωση εθελοντών πυροσβεστών στην Κηφισιά
|ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Κικίλιας: ΕΔΕ για τον θάνατο εποχικού πυροσβέστη στη Θάσο

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2024, 14:50

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ότι το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο, «ως απεδείχη έγινε εν ώρα υπηρεσίας» και προσθέτει ότι διετάχθη ΕΔΕ «προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

Τι κατήγγειλαν οι συνάδελφοι του νεκρού πυροσβέστη

Οι εποχικοί πυροσβέστες, με ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλαν ότι ο συνάδελφός τους «εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 7:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, κλήθηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες 10 ώρες, ορισμένος μάλιστα άυπνος οδηγός, σε όχημα με πέντε ακόμα άτομα πλήρωμα».

»Ο συνάδελφός μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών (ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)», ανέφεραν.

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνέβη την Πέμπτη 29 Αυγούστου σε δημοτική οδό της Θάσου, λίγο πριν τις 14.00, όταν 38χρονος οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 50χρονος εποχικός πυροσβέστης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...