490
Η κυρία Τσαπανίδου, έδωσε θρησκευτικό όρκο ως πρώτη επιλαχούσα στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Ορκίστηκε βουλευτής η Τσαπανίδου – Τι απάντησε στις κατηγορίες περί παρεμπόδισης της εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2024, 12:22
Η κυρία Τσαπανίδου, έδωσε θρησκευτικό όρκο ως πρώτη επιλαχούσα στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Ορκίστηκε βουλευτής η Τσαπανίδου – Τι απάντησε στις κατηγορίες περί παρεμπόδισης της εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2024, 12:22

Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε η Πόπη Τσαπανίδου κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής το πρωί της Παρασκευής.

Η κυρία Τσαπανίδου, έδωσε θρησκευτικό όρκο και ως πρώτη επιλαχούσα της λίστας των υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, Οθωνα Ηλιόπουλου.

Ο προεδρεύων α΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχήθηκε στην κυρία Τσαπανίδου εκ μέρους του Σώματος καλή επιτυχία στο έργο της.

Η ορκωμοσία Τσαπανίδου (πρώην εκπροσώπου του κομματος στην τελευταία, οδυνηρή, εκλογική ήττα Τσίπρα), έγινε παρουσία του νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, και έρχεται εν μεσω κατηγοριών από στελέχη του περιβάλλοντος του νυν προέδρου, ότι ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης εμποδίστηκε (προφανώς από την πλευρά Τσιπρα) «να γίνει αρχηγός (και) στη Βουλή».

Την Πόπη Τσαπανίδου έσπευσε να καλωσορίσει στην ΚΟ και να ασπαστεί στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Ακριτα/ΙNTIMEnews

«Δεν πρέπει να θεωρηθεί έλασσον θέμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίστηκε να γίνει αρχηγός στη Βουλή», δήλωσε την Πέμπτη στο Open η νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασσιμάτη, υποδεικνύοντας ότι η Πόπη Τσαπανίδου, όπως και οποιοσδήποτε άλλος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τον κ. Κασσελάκη, θα έπρεπε να παραιτηθεί της έδρας του, ώστε να ανοίξει δρόμο για την είσοδο του προέδρου στη Βουλή.

«Μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου οι επιλαχόντες καλούνται να πληρώσουν τη θέση. Ήταν και είναι στο συμφέρον του κόμματος η θέση αυτή να πληρωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος. Εκείνος και κανένας άλλος δεν θα είναι πιο πολύτιμος για τη δουλειά της Κ.Ο. Κανένας άλλος δεν πιο πολύτιμος από τον εκάστοτε πρόεδρο, που εν προκειμένω είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και δεν θα έπρεπε να εξαιρείται από αυτή την αναγκαιότητα», τόνισε στο αιχμηρό σχόλιό της η κυρία Κασσιμάτη.

Κληθείσα μετά το πέρας της ορκωμοσίας της να σχολιάσει τα «πυρά» που δέχεται για την απόφασή της αποδεχθεί την έδρα του παραιτηθέντος Οθωνα Ηλιοπουλου, η κυρία Τσαπανίδου αρκέστηκε να δηλώσει ότι «είπαμε πράγματα και στην ανακοίνωση, έχουμε να πούμε πολλά πράγματα και στη συνέχεια», ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διαγραφής της, απάντησε με ένα «θα δούμε τι θα γίνει».

Με 14 ανεξάρτητους η Βουλή – με 34 ο ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κ. Τσαπανίδου από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Γιάννη Πλακιωτάκη ανακοινώθηκε και επισήμως η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέγνωσε  στο Σώμα την επιστολή του νέου προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, προς τον Ππρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στην οποία γίνεται γνωστό ότι «μετά από εισήγηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού».

Η κυρία Λινού έγινε η 14η ανεξάρτητη βουλευτής του Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Αντιστοιχα μετά τη διαγραφή τη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί πλέον 34 βουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...