288
Η στιγμή που η λέμβος του ισπανικού λιμενικού καβαλά το σκάφος των μεταναστών | Twitter

Απίστευτο «σάλτο μορτάλε» λέμβου του ισπανικού λιμενικού πάνω σε φουσκωτό με μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2024, 12:10
Η στιγμή που η λέμβος του ισπανικού λιμενικού καβαλά το σκάφος των μεταναστών
|Twitter

Απίστευτο «σάλτο μορτάλε» λέμβου του ισπανικού λιμενικού πάνω σε φουσκωτό με μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2024, 12:10

Ενα αδιανόητο σκηνικό διαδραματίστηκε σε ισπανικά ύδατα, όταν λέμβος του λιμενικού «καβάλησε» ένα μικρότερο ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν σε έδαφος της Ισπανίας στη βόρεια Αφρική.

Το περιστατικό βιντεοσκόπησαν λουόμενοι από την παραλία και τα πλάνα δείχνουν την ισπανική ακτοφυλακή να καταδιώκει το ταχύπλοο και όταν αυτό δεν σταματά, περνά από πάνω του.

Τουλάχιστον ένας από τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου εκσφενδονίστηκε στο νερό αλλά διασώθηκε γρήγορα. Χρειάστηκε σύντομη νοσηλεία στην πόλη Ναντόρ του Μαρόκου, ενώ οι άλλοι τρεις δεν έπαθαν τίποτα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοικτά της Μελίγια, ισπανικής επικράτειας στη βόρεια Αφρική, οι τοπικές αρχές της οποίας λένε ότι η ακτοφυλακή ενήργησε σωστά για να εμποδίσει τους μετανάστες να φτάσουν στις ακτές.

Οι μαροκινές αρχές δήλωσαν ότι ερευνούν τη σύγκρουση, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας αρνήθηκε τη διεξαγωγή έρευνας, σημειώνει η Telegraph.

Η Αϊνα Βιντάλ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ακροαριστερού Sumar, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας, χαρακτήρισε τη σύγκρουση «απαράδεκτη ανθρώπινη καταστροφή».

Το Sumar και άλλα κόμματα ζήτησαν επίσημες εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Οι αρχές του Μαρόκου έχουν δηλώσει ότι η συντριπτική πλειονότητα των προσπαθειών λαθραίας μεταφοράς μεταναστών με βάρκες στη Μελίγια και τη Θέουτα, το άλλο βορειοαφρικανικό έδαφος της Ισπανίας, αφορά διακινητές που εδρεύουν στις ισπανικές πόλεις.

Οι δύο θύλακες της Ισπανίας στις μεσογειακές ακτές του Μαρόκου, η Θέουτα και η Μελίγια, μοιράζονται τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...