650
| InTime News / Creative Protagon

Η αθόρυβη Αθηνά Λινού

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 29 Αυγούστου 2024, 12:58
|InTime News / Creative Protagon

Η αθόρυβη Αθηνά Λινού

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 29 Αυγούστου 2024, 12:58

Ο Πολάκης είναι ο Πολάκης. Ο,τι χαρακτηρισμούς θέλει ο καθένας ας συμπληρώσει δίπλα στο όνομά του. Στην τελευταία του όμως δυνατή εμφάνιση, ο συγκεκριμένος παρέδωσε για την Αθηνά Λινού, βουλεύτρια (κατά την κομματική ορολογία) ΣΥΡΙΖΑ, μερικά στοιχεία που είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και κυρίως χρήσιμα διερεύνησης για την κοινωνία των πολιτών, άρα και για την κοινωνία των δικαστών, ώστε να πληροφορηθούμε ότι όλα τα πεπραγμένα, αυτής και του συζύγου της, στη φιλανθρωπική δράση τους είναι, όπως και οφείλουν, όταν μιλάμε και για δημόσιο χρήμα.

Αμήχανη διαπίστωσα να πλημμυρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με «ελαφρύνσεις», όπως ότι η κυρία Λινού, αν και σπουδαία επιστήμων, όπως υπερτονίζουν, ήταν, λέει, αφελής. Αφελής; Ο ένας αψύς ή άλλη αφελής; Μην και στην απλούστευση ταμπελών μας διαφύγουν τα χρήσιμα; Δεδομένου μάλιστα ότι η κυρία Λινού είναι σύζυγος ιερωμένου, ο οποίος χειροτονηθείς από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, ελούσθη σε προχωρημένη ηλικία αγιοσύνη, ύστερα από χρόνια καριέρας στην ιατρική την οποία και συνεχίζει, φαντάζομαι, λοιπόν, ότι και η Εκκλησία της Ορθοδόξου Ελλάδας θα πρέπει να αγωνιά και να επιμένει ακόμα πιο πολύ στην δικαστική έρευνα, ίνα μη βρεθεί ξαφνιασμένη αλλά να παραμείνει γαλήνια ότι στους κόλπους της συμπεριέλαβε ένα αγιασμένα φιλάνθρωπο ζευγάρι.

Εχουμε να κάνουμε με το «Ινστιτούτο Prolepsis» – Πρόληψις με νομική μορφή «Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας» και πρόεδρο αρχικά την Αθηνά Λινού και εν συνεχεία τον σύζυγό της Δημήτριο Λινό, το οποίο τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούσε υγιεινά γεύματα ορισμένα σχολεία «έχοντας συνάψει από το 2015 μέχρι σήμερα διαδοχικές ετήσιες Προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντί αμοιβής που έφτασε να είναι 1.000.000 τον χρόνο.

»Το συνολικό ποσό για τα έτη από το 2018 και μετά ανέρχεται σε 4.400.000 ευρώ» στοιχεία από έρευνα του κ. Πολάκη «και με συσσωρευμένα κέρδη για το 2021 282.500 ευρώ και επιπλέον 154.040 κέρδη για το 2022. Δουλεύει για το 2022 με ποσοστό κέρδους 6,4% αξιοζήλευτο ακόμα και για εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τζίρος 2,4 εκατ. ευρώ» όπως συμπληρώνει με σαρδόνια ειρωνεία ο αψύς Κρητικός. Ολα δε πραγματοποιούνται χωρίς διαγωνιστική διαδικασία αλλά με απευθείας αναθέσεις ως Ανάδοχος.

Ο αψύς τόνισε επίσης τη συνεργασία της ΜΚΟ του ζεύγους Λινού με την Εταιρεία Παρασκευής γευμάτων του κ. Γιαννίτση. Και ευλόγως μας σπέρνει ανησυχία καθώς προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι ίσως ευθύνεται για περιστατικά δηλητηρίασης μαθητών και που, δυστυχώς, είχε τη μέγιστη ατυχία να καεί το εργοστάσιο πριν από τον σχετικό έλεγχο της Πολιτείας. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι «η μη κερδοσκοπική Πρόληψις δηλώνει ως δαπάνη της, πληρωμή ενοικίου σχεδόν 5.000 ευρώ προς την ΚΕΝΕΚ δικών της επίσης συμφερόντων».

Στοιχεία, στοιχεία, στοιχεία από τον αψύ κ. Πολάκη στα μάτια των πολιτών… ΕΣΠΑ 700.000 ευρώ από το υπουργείο Υγείας την περίοδο που υπηρετούσε ως ειδική γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, επί των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου… Το 2009 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ. Αργότερα λαμπρή επιλογή και του Αλέξη Τσίπρα… Αξίες υπεράνω κομμάτων. Η φιλανθρωπία λαμπρύνει τον άνθρωπο.

Αντιστοίχως η κυρία Λινού αναφέρει «Από το Ινστιτούτο Prolepsis δεν έχω λάβει ποτέ μισθό. Το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ επιχορηγείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ιδρύματα και μεμονωμένους δωρητές. Χάρη σε αυτές τις δωρεές, από το 2012 έχει προσφέρει 18 εκατομμύρια γεύματα σε σχεδόν 200.000 παιδιά». 18 εκατομμύρια γεύματα και τόσο αθόρυβα. Τεράστιο νούμερο όπως και αυτό των 459 σελίδων που παρέδωσε στον αρχηγό της κ. Κασσελάκη ίνα υποστηρίξει το έργο της.

Και απόρησε πότε τις διάβασε. Μα το θέμα μας, αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι να έχουν διαβάσει αυτές, τις όποιες «αυτές» σελίδες, οι αρχηγοί και πολιτικοί παράγοντες μιας σειράς κομμάτων, κατά τη μακρά διάρκεια συνεργασίας και τυφλής εμπιστοσύνης (εκ των χρηματοδοτήσεων συνεπάγεται) στο φιλάνθρωπο έργο του ζεύγους Λινού. Ιδού μια εξαιρετική ευκαιρία που θα διευκολύνει και εμάς, τους έρμους πολίτες, που τόσο έχει «διαταραχτεί» πολλάκις η πίστη μας ώστε να διστάζουμε να εμπιστευτούμε και τον εαυτό τους τον ίδιο. (Καθ’ υπερβολήν το τελευταίο)

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα «αψύς» και τα «αφελής» και ας ενεργήσουμε ως Πολιτεία με νόμους και ηθικές αξίες.

ΥΓ. Εξυπακούεται ότι η κυρία Λινού δεν παραδίδει την έδρα της αν και διεγράφη. Συνήθειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...