897
Οι εξηγήσεις για το Prolepsis εμφανίζονται ως ανεπαρκείς, οπότε οι δρομοι Κασσελάκη - Λινού χωρίζουν | CreativeProtagon

Aγκαλιά με Πολάκη ο Κασσελάκης, διέγραψε τη Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 13:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/08/2024 19:45
Οι εξηγήσεις για το Prolepsis εμφανίζονται ως ανεπαρκείς, οπότε οι δρομοι Κασσελάκη - Λινού χωρίζουν
|CreativeProtagon

Aγκαλιά με Πολάκη ο Κασσελάκης, διέγραψε τη Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 13:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/08/2024 19:45

Την πόρτα της εξόδου από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Αθηνά Λινού, καθώς όπως διέρρευσε, οι εξηγήσεις που έδωσε η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, για τις επιχορηγήσεις του Ινστιτούτου Prolepsis, κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Καπνισάκης ζήτησε από την κυρία Λινού να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της (έτσι ώστε να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η ΚΟ του κόμματος, κινδυνεύοντας να χάσει ακόμη και την ίδια τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Η Αθηνά Λινού τέθηκε και επισήμως εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το απόγευμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να παραδώσει την έδρα της.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ενημέρωσε ότι η Αθηνά Λινού τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Με την κίνησή του αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να κλείνει οριστικό το  μέτωπο που είχε ανοίξει με τον Παύλο Πολάκη (ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμη ανεξάρτητος βουλευτής).

Ενδεικτικοί (και εννοείται αστραπιαίοι στο άκουσμα της είδησης διαγραφής Λινού) οι πανηγυρισμοί του βουλευτή Χανίων σε ανάρτησή του στο Facebook. με το σύνθημα «Απλά Δικαίωση». και τα «μπράβο Παύλο» να πέφτουν βροχή από κάτω.

Αντίστοιχα, ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, θα κάνει πρεμιέρα στη Βουλή με την ανακοίνωση της διαγραφής της Αθηνάς Λινού…

Κασσελάκης: Δεν με κάλυψαν οι εξηγήσεις της Λινού

«Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της» δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην απόφαση για διαγραφή της κυρίας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε σε δηλώσεις του στο Μega.

Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία γίνεται η διερεύνηση ο κ. Κασσελάκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κασσελάκης προχώρησε και σε ανάρτηση με την οποία εξηγεί την απόφασή του.

«Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Λινού: Δεν παραιτούμαι από βουλευτής, δεν θα παραδώσω την έδρα

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου» ξεκαθαρίζει σε δήλωσή της η Αθηνά Λινού απαντώντας στις δηλώσεις Κασσελάκη.

Αναφέρει επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή για το ινστιτούτο Prolepsis και διερωτάται πότε πρόφθασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη όπως επισημαίνει διαχείρισή του.

Η κυρία Λινού κατηγορεί μάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη ότι συμμετέχει στις κακόβουλες συκοφαντίες του Παύλου Πολάκη εναντίον της, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής και χαρακτηρίζει ηθικά και λογικά μετέωρη την αξίωση Κασσελάκη να παραιτηθεί από βουλευτής.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου, αργότερα την Τετάρτη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του κόμματος για λόγους διαφάνειας.

1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…

3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.​»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...