484
H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά στην τηλεοπτική της εμφάνιση στο Οpen το πρωί της Τετάρτης | YouTube/Οpen

Κεχαγιά: Ισως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 11:43
H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά στην τηλεοπτική της εμφάνιση στο Οpen το πρωί της Τετάρτης
|YouTube/Οpen

Κεχαγιά: Ισως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 11:43

«O Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα. Μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί», είπε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN, λίγες ώρες μετά θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την οριακή έγκριση της εισήγησης του για τις αλλαγές προσώπων,  η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά. Παρά ταύτα, όμως, για πρώτη φορά έσπευσε να προϊδεάσει για τη συνέχεια, λέγοντας ότι ίσως και να μην μπορεί τελικά να αποφευχθούν οι εσωκομματικές εκλογές…

«Εγώ ακούω πολλά χρόνια τώρα ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, το ”ελέγχω” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο να ελέγχω λαμβάνοντας αποφάσεις υπέρ μου, άλλο να μπορώ να προεδρεύω και να διοικώ. Αυτό το κάνει» ο κ. Κασσελάκης, προσπάθησε να εξηγήσει η κυρία Κεχαγιά, ρίχνοντας εκ νέου το γάντι στους αμφισβητίες του.

«Πρόθεσή του είναι να ενώσει, είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιοι τον αμφισβητούν, μπορούν να το καταθέσουν επίσημα στα Όργανα του κόμματος».

Και όταν ρωτήθηκε κατά πόσο είναι έτοιμος για εκλογές στο κόμμα, εκτίμησε: «Εχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί».

Ενήμερος ο Φάμελλος για την απομάκρυνσή του

Ερωτηθείσα εξάλλου για την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου από τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κεχαγιά αρκέστηκε να πει ότι «ξεκινάει μία νέα κοινοβουλευτική περίοδος και (ο πρόεδρος) έκρινε ότι θέλει με μία νέα ομάδα να τρέξει στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ίδια υπεραμύνθηκε της επιλογής του, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «αυτό είναι προνόμιο του εκάστοτε προέδρου. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό. Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός. Υπάρχουν οι επιλογές του εκάστοτε προέδρου».

Υποστήριξε μάλιστα ότι προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Κασσελάκη με τον κ. Φάμελλο κατά την οποία του γνωστοποίησε τις προθέσεις του (να τον αντικαταστήσει με τον Νίκο Παππά).

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ότι οι βουλευτές στη συνεδρίαση της ΚΟ αντέδρασαν περισσότερο στην πρόταση να αντικατασταθεί ο Σωκράτης Φάμελλος από τον Νίκο Παππά, κάνοντας λόγο για ένα «κλίμα συνολικής αμφισβήτησης των επιλογών του προέδρου Εχουμε –είπε– μία απόρριψη πολλές φορές από στελέχη άκριτα».

Εκτίμησε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφύγει τη διάσπαση. «Μπορεί να συνεχίσει. Τα τραύματα μπορούν να επουλωθούν. Το θέμα είναι αν υπάρχει αυτή η βούληση».

Οσο για τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τους «87», τη λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα», η εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας:

«Αυτό που έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ότι “όλοι μας πρέπει να πούμε τις αλήθειες μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας. Είναι πρόθεση μου να δώσω μάχη σε αυτό το κόμμα; Ανήκω σε αυτό το κόμμα; Αγαπώ αυτό το κόμμα και θέλω να συνεχίσουμε όλοι μαζί”; Να το δηλώσουμε. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Θέλεις να διεκδικήσεις να αλλάξει χέρια η ηγεσία του κόμματος. Κι αυτό είναι θεμιτό και δημοκρατικό. Πες το και δρομολόγησέ το. Εχουμε Κεντρική Επιτροπή. Ολα αυτά είναι καλό να τα συζητήσουμε και να ανοίξουμε τα χαρτιά μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...