630
| Reuters/Marco Bello/File Photo/CreativeProtagon

Παραλήρημα Τραμπ: «Ο Θεός θέλει να σώσω την Αμερική και ίσως και τον κόσμο»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 19:05
|Reuters/Marco Bello/File Photo/CreativeProtagon

Παραλήρημα Τραμπ: «Ο Θεός θέλει να σώσω την Αμερική και ίσως και τον κόσμο»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 19:05

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Θεός βλέπει πώς ο ίδιος σκοπεύει να «σώσει την Αμερική» και ίσως και όλον τον τον κόσμο, γι’ αυτό και τον «έσωσε» από την απόπειρα δολοφονίας του περασμένου μήνα.

Ο Τραμπ προσπάθησε, όπως γράφουν οι Times, να αποδώσει ευθύνη για την απόπειρα στον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, την αντιπρόεδρο που είναι αντίπαλός του για τον Λευκό Οίκο, σε μια συνέντευξη με τον Φιλ ΜακΓκρόου, την τηλεοπτική περσόνα γνωστή ως Dr Phil.

Ο πρώην πρόεδρος συνδύασε αριστουργηματικά τα αγαπημένα του θέματα, θρησκεία, συνωμοσιολογία και παραλογισμό. Υποστήριξε ότι εάν ο Ιησούς ήταν υπεύθυνος για την ψηφοφορία στην Καλιφόρνια, θα την είχε κερδίσει, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι έλαβαν επτά ταχυδρομικά ψηφοδέλτια που διόγκωσαν την ψήφο των Δημοκρατικών, σε μια πολιτεία όπου έχασε κατά 5.103.821 ψήφους το 2020.

Ο Τραμπ ανέφερε στο συνέδριο του κόμματός του τον περασμένο μήνα ότι θα σχολιάσει την απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου μόνο μία φορά, επειδή ήταν «πολύ οδυνηρό να μιλάει για αυτό». Περιγράφοντας την εμπειρία αυτή στον Dr Phil, απέδωσε σε θεϊκή παρέμβαση το γεγονός ότι έστρεψε το κεφάλι του για να κοιτάξει ένα διάγραμμα που έδειχνε την παράνομη μετανάστευση ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ώστε να χτυπήσει η σφαίρα στο αυτί του, αντί να προκαλέσει έναν πιο σοβαρό τραυματισμό.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο Θεός αγαπά τη χώρα μας και πιστεύει ότι θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Είναι τόσο κακό αυτό που συμβαίνει όταν κοιτάς το έγκλημα, τα φρικτά πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, και θα μπορούσε να λυθεί. Θα μπορούσε να λυθεί αρκετά γρήγορα. Πρέπει να είναι ο Θεός. Εννοώ, πώς μπορείς να πεις ότι είναι τύχη όταν οι πιθανότητες (να γυρίσει εκείνη τη στιγμή το κεφάλι του) είναι 20 εκατομμύρια προς ένα;».

Ερωτηθείς από τον ΜακΓκρόου αν πίστευε ότι «σώθηκε για κάποιο λόγο», ο Τραμπ είπε: «Λοιπόν, ο Θεός το πιστεύει αυτό, υποθέτω».

Ο Τραμπ επανήλθε στο θέμα αφού σχολίασε το πώς οι Δημοκρατικοί αντικατέστησαν τον Μπάιντεν με τη Χάρις, προσθέτοντας: «Σου δίνουν έναν ωραίο, φρέσκο αντίπαλο και έτσι πρέπει να τον κερδίσεις. Και αν την κερδίσω, τότε θα μπορώ πραγματικά να πω ότι υπάρχει κάποια απίστευτη δύναμη εκεί πάνω που θέλει να σώσω κάτι παραπάνω από το έθνος. Ισως να σώσω τον κόσμο».

Ακολούθησε μακρά συζήτηση για την παράνομη μετανάστευση, όπου ο Τραμπ ισχυρίστηκε χωρίς στοιχεία ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επέτρεψε σε «δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων να εισέλθουν στη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες».

Ο πρώην πρόεδρος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η ρητορική του Μπάιντεν και η αποτυχία να του παράσχει επαρκή προστασία ήταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας. Η Μυστική Υπηρεσία αναγνώρισε στον απόηχο του πυροβολισμού ότι είχε αρνηθεί ορισμένα από τα αιτήματα ασφαλείας της ομάδας Τραμπ.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν «μας δυσκόλευε να έχουμε τον κατάλληλο αριθμό ανθρώπων της Μυστικής Υπηρεσίας». Και πρόσθεσε: «Λοιπόν, όταν συνέβαινε αυτό, οι άνθρωποι ρωτούσαν ποιος φταίει. Νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό φταίει ο Μπάιντεν και η Χάρις, διότι εγώ είμαι ο αντίπαλός τους. Κοιτάξτε, όπλισαν την κυβέρνηση εναντίον μου, επιστράτευσαν όλο το υπουργείο Δικαιοσύνης για να προσπαθήσουν να με πιάσουν. Δεν ενδιαφέρθηκαν πολύ για την υγεία και την ασφάλειά μου», είπε και συνέχισε:

«Μία από τις κατηγορίες τους είναι ότι ο Τραμπ αποτελεί απειλή. Δεν απειλώ καθόλου τη δημοκρατία. Αυτοί αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Αυτό που λένε μπορεί να προκαλέσει δολοφόνους ή πιθανούς δολοφόνους. Ισως αυτή η σφαίρα που με στόχευσε να οφείλεται στη ρητορική τους. Είναι πραγματικά άσχημη ρητορική».

Ο Τραμπ επέμεινε ότι θα είχε κερδίσει την Καλιφόρνια εάν είχε γίνει μια «πραγματικά έντιμη καταμέτρηση ψήφων», επειδή είναι δημοφιλής στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην Καλιφόρνια έδωσα μια ομιλία. Είχα τόσο μεγάλο πλήθος, που είπα, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω την Καλιφόρνια. Εγγυώμαι, αν ο Ιησούς κατέβαινε και μετρούσε τις ψήφους, θα κέρδιζα την Καλιφόρνια, εντάξει;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...