395
Διασώστες επιχειρούν σε περιοχή που βομβάρδισαν οι Ρώσοι τη Δευτέρα. Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και το πρωί της Τρίτης | REUTERS/Stringer

Ουκρανία: Νέα σφοδρή ρωσική επίθεση από αέρος με πυραύλους και drone

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2024, 09:01
Διασώστες επιχειρούν σε περιοχή που βομβάρδισαν οι Ρώσοι τη Δευτέρα. Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και το πρωί της Τρίτης
|REUTERS/Stringer

Ουκρανία: Νέα σφοδρή ρωσική επίθεση από αέρος με πυραύλους και drone

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2024, 09:01

Βομβαρδιστικά και drones της Ρωσίας πετούσαν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας, προειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι ουκρανικές αρχές, κηρύσσοντας συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές σε μεγάλο μέρος της χώρας, την επομένη μαζικών ρωσικών πληγμάτων εναντίον ενεργειακών υποδομών.

«Η ουκρανική πολεμική αεροπορία επιβεβαιώνει την απογείωση (βομβαρδιστικών Τουπόλεφ) Tu-95MS από την αεροπορική βάση Ένγκελς (σ.σ. της νοτιοδυτικής Ρωσίας). Πύραυλοι ενδέχεται να εισέλθουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε περίπου δυο ώρες», ανέφερε γύρω στις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, προσθέτοντας κατόπιν πως κατευθύνονται επίσης στο έδαφός της drones.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Κριβίι Ριχ (κεντρική Ουκρανία) και πέντε τραυματίσθηκαν από «πλήγμα», ανακοίνωσαν στο Telegram οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης δράσης.

«Γύρω στα μεσάνυχτα, ένας πύραυλος έπληξε ξενοδοχείο και κατέστρεψε εν μέρει το τετραώροφο κτίριο», αναφέρθηκε από την πηγή αυτή.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν επίσης από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους Σαχίντ που κατέστρεψε κατοικίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.

Οι Ουκρανοί αναζήτησαν καταφύγιο τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης επίθεσης από αέρος από την έναρξη του πολέμου – REUTERS/Yan Dobronosov

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσαν πως ακούστηκαν τρεις σειρές εκρήξεων στο Κίεβο· παραμένει άγνωστο αν επρόκειτο για καταρρίψεις στόχων ή πλήγματα.

«Μην αψηφάτε τους συναγερμούς, αναζητήστε καταφύγιο», προειδοποίησε η πολεμική αεροπορία μέσω Telegram τους πολίτες.

Τη Δευτέρα η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 200 πυραύλους και drone κατά της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, σε μια επίθεση που ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε «εξωφρενική».

Ζελένσκι: «Έχουμε ανάγκη από λύσεις»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τη Δευτέρα τη βοήθεια των αεροπορικών δυνάμεων των ευρωπαίων γειτόνων του για να προστατεύσει το Κίεβο από τα κύματα ρωσικών πυραύλων και drones.

«Σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για να προστατεύσουμε ζωές αν οι αεροπορικές δυνάμεις των ευρωπαίων γειτόνων μας συνεργάζονταν με τα F-16 μας και με την αντιαεροπορική μας άμυνα», σημείωσε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Telegram, ζητώντας «λύσεις».

«Αν αυτή η ενότητα λειτούργησε τόσο καλά στη Μέση Ανατολή, θα έπρεπε να λειτουργήσει επίσης και στην Ευρώπη», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στη βοήθεια που προσέφεραν στο Ισραήλ οι δυτικοί σύμμαχοί του για να απωθήσει πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις.

«Η Αμερική, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι εταίροι έχουν τη δύναμη να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο. Έχουμε ανάγκη από λύσεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...