540
φωτ. αρχείου | YouTube

Το αρρωστημένο σχέδιο του 44χρονου στον Κολωνό – αντιμέτωπος με ισόβια για τον βιασμό της 16χρονης

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2024, 10:48
φωτ. αρχείου
|YouTube

Το αρρωστημένο σχέδιο του 44χρονου στον Κολωνό – αντιμέτωπος με ισόβια για τον βιασμό της 16χρονης

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2024, 10:48

Την Τρίτη 27 Αυγούστου απολογείται ο 44χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον δέκα φορές την 16χρονη φίλη του γιου του στον Κολωνό. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι συνευρέθηκε με την ανήλικη μία φορά με τη θέλησή της.

Ο 44χρονος γνώρισε την ανήλικη ως φίλη του γιου του και όταν τα παιδιά χώρισαν, έβαλε μπροστά το αρρωστημένο του σχέδιο.

Αρχικά της υποσχέθηκε πως θα τη βοηθήσει να τα ξαναβρεί με τον γιο του. Σταδιακά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ώσπου ένα βράδυ, στις αρχές Ιουνίου, την παρέσυρε και τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του, σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην οδό Ζηνοδώρου, στην περιοχή του Κολωνού.

Εκτοτε, σύμφωνα με την Αστυνομία, την οδηγούσε στο συγκεκριμένο οικόπεδο όπου και την εξανάγκαζε να συνευρίσκονται ερωτικά υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών συνολικά δέκα φορές, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, έως τις 18 Αυγούστου, οπότε και η 16χρονη  αποκάλυψε αρχικά σε φιλικό της πρόσωπο και στη συνέχεια στον πατέρα της όσα βίωνε στα χέρια του 44χρονου.

Πώς έγινε η σύλληψη

Σε συνέχεια της καταγγελίας του πατέρα της 16χρονης, ο 44χρονος εντοπίστηκε να περνά με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που τον παρακολουθούσαν, του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο και τότε εκείνος προσπάθησε να διαφύγει. Περικυκλωμένος όμως από αστυνομικούς, τελικά συνελήφθη.

Η κοπέλα εξετάστηκε στο «Σπίτι του Παιδιού», παρουσία παιδοψυχολόγου, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιβεβαίωσε ότι η ανήλικη έλεγε την αλήθεια.

Αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ θα γίνουν και συγκριτικές εργαστηριακές εξετάσεις DNA σε ρούχα της 16χρονης και του συλληφθέντος.

Σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος στο Περιστέρι βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρικός υπολογιστής που εξετάζεται στα εργαστήρια, όπως και το κινητό του τηλέφωνο.

Οπως προαναφέρθηκε, ο 44χρονος, που επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.

«Δεν εξανάγκασα πότε την κοπέλα σε συνεύρεση. Γνώριζα για την σχέση της με τον γιο μου στο παρελθόν, αλλά όταν χώρισαν με προσέγγισε και ενέδωσα», υποστήριξε, εμμένοντας ότι όλα γίνονταν με τη συναίνεση της ανήλικης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.

«Με τον νέο ποινικό κώδικα προβλέπεται ισόβια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκου, πολύ περισσότερο όταν έχουμε κατ’ εξακολούθηση. (…) Αν υπάρχει συναίνεση είναι κάτι διαφορετικό, μιλάμε για κατάχρηση ανηλίκου. Βιασμός σημαίνει βία ή απειλή, όπως φέρεται να υπάρχει εδώ, ότι χρησιμοποίησε βία ή απειλή για να γίνουν αυτές οι πράξεις», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Μega o ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, για να προσθέσει:

«Η υπηρεσία Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ είναι μια εξαιρετική υπηρεσία, πρέπει τα παιδιά, οι ανήλικοι, οι ανήλικες, που ενδεχομένως έχουν υποστεί μια τέτοια συμπεριφορά και φοβούνται, να ξέρουν ότι εκεί θα έχουν ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον που θα υπάρχει όλη η διαδικασία που πρέπει να υπάρχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Σε αυτές τις υποθέσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό, οδηγούν σε καταδίκη των κατηγορουμένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η προδικασία έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί συνήθως στο δικαστήριο δεν έχει ενηλικιωθεί το παιδί. (…) Η προδικασία είναι εκείνη που ουσιαστικά κατευθύνει και τη δικαστική απόφαση, πάντα παίζουν ρόλο οι πιθανές αντιφάσεις. Εχουν πολύ μεγάλη σημασία οι καταθέσεις των γονιών και φυσικά άλλοι μάρτυρες και άλλα στοιχεία», εξήγησε ο κ. Γλύκας και συμπλήρωσε για τους δράστες αντίστοιχων περιστατικών.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις τολμώ και λέω, ειδικά στις σοβαρές περιπτώσεις, δεν υπάρχει σωφρονισμός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...