493
Διασώστες εργάζονται στα ερείπια του ξενοδοχείου, το πρωί της Κυριακής | REUTERS/Thomas Peter

Ουκρανία: Δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίες και αγνοούμενοι από ρωσικό πύραυλο σε ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2024, 13:19
Διασώστες εργάζονται στα ερείπια του ξενοδοχείου, το πρωί της Κυριακής
|REUTERS/Thomas Peter

Ουκρανία: Δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίες και αγνοούμενοι από ρωσικό πύραυλο σε ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2024, 13:19

Δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν και ένας τρίτος αγνοείται, όλοι μέλη της ομάδας του Reuters που καλύπτει τον πόλεμο,  έπειτα από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε ξενοδοχείο του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

«Στοχοθετήθηκε ξενοδοχείο στην πόλη. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένας βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν.

«Και τα τρία θύματα είναι δημοσιογράφοι, υπήκοοι της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με το ποιοι τραυματίστηκαν και ποιος αγνοείται.

Σε ανακοίνωσή του, το Reuters ανέφερε ότι το «Hotel Sapphire», όπου διέμενε εξαμελής ομάδα του Reuters, χτυπήθηκε το Σάββατο, «από προφανώς πυραυλικό πλήγμα».

«Ενας από τους συναδέλφους μας αγνοείται, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Τρεις άλλοι συνάδελφοί μας έχουν καταμετρηθεί. Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμενοι με τις αρχές στο Κραματόρσκ, και υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Θα ενημερώσουμε όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε το Reuters.

Η επίθεση από την οποία υπέστη ζημιές το ξενοδοχείο και γειτονικό κτίριο «έγινε μέσα στη νύχτα. Στο σημείο εργάζονται αστυνομικές δυνάμεις και διασώστες. Απομακρύνονται τα συντρίμμια και βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Διασώστης αναζητεί επιζώντες μέσα στα ερείπια του ξενοδοχείου, το βράδυ του Σαββάτου – GENYA SAVILOV/Pool via REUTERS

Το Κραματόρσκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς που εξακολουθεί να είναι υπό ουκρανικό έλεγχο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων δυτικά της γραμμής του μετώπου.

Μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η πόλη αυτή που είχε περίπου 150.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, έχει δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τον Απρίλιο του 2022, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κραματόρσκ αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμού, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 60 άνθρωποι.

Εντεκα νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τις τελευταίες 24 ώρες 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δύο επαρχίες της Ουκρανίας από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής από το Σάββατο στην Κοστιαντινίφκα, το Τορέτσκ και την Κοτλινέ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Βαντίμ Φιλάσκιν.

«Επίσης 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία στη διάρκεια της ημέρας που πέρασε», διευκρίνισε στο Telegram.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Σούμι, διευκρίνισε η ουκρανική αστυνομία.

Η επαρχία αυτή βρίσκεται απέναντι από τη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

«Χθες ο εχθρός διεξήγαγε 261 επιθέσεις εναντίον της επαρχίας Σούμι. Συνολικά 50 τοποθεσίες βομβαρδίστηκαν με διάφορους τύπους όπλων», επεσήμανε η αστυνομία στο Telegram.

Πέντε νεκροί στη Ρωσία

Στο μεταξύ, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε ουκρανικό πλήγμα στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Η επίθεση στο χωριό Ρακίτνοε «στοίχισε τη ζωή σε πέντε άμαχους», σημείωσε ο αξιωματούχος προσθέτοντας πως «τραυματίστηκαν» άλλοι 13, «ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι».

Γυναίκα που χτυπήθηκε από θραύσμα στην κοιλιακή χώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άλλοι τρεις τραυματίες, άνδρες, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...