330
Στο εσωτερικό της συναγωγής βρίσκονταν πέντε άνθρωποι την ώρα της έκρηξης | X

Εκρηξη έξω από συναγωγή στη Γαλλία – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2024, 16:09
Στο εσωτερικό της συναγωγής βρίσκονταν πέντε άνθρωποι την ώρα της έκρηξης
|X

Εκρηξη έξω από συναγωγή στη Γαλλία – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2024, 16:09

Ερευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο ξεκίνησαν οι γαλλικές Αρχές μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη σε αυτοκίνητο που σημειώθηκαν μπροστά από συναγωγή στο νότιο τμήμα της χώρας, με το Παρίσι να καταγγέλλει μια «αντισημιτική ενέργεια» και να ενισχύει την παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στους εβραϊκούς χώρους λατρείας.

Οπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα από τα οποία περιείχε φιάλη αερίου που εξερράγη, πυρπολήθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από τη συναγωγή της πόλης Λα Γκραντ Μοτ, κοντά στο Μονπελιέ στη νότια Γαλλία, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

«Στο εσωτερικό της συναγωγής βρίσκονταν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ο ραβίνος, που δεν τραυματίστηκαν» διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εισαγγελία, η οποία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ωστόσο ένας υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον Στεφάν Ροσινιόλ, τον δήμαρχο της πόλης.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις ενός υπόπτου, ο οποίος φορούσε μια παλαιστινιακή σημαία στη μέση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ άλλων γαλλικών ΜΜΕ, στις εικόνες διακρίνεται, αν και όχι καθαρά, κι ένα όπλο, πιθανόν 9 χιλιοστών. Ο ύποπτος έφυγε από το σημείο πεζή.

«Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης και να προστατευθούν οι χώροι λατρείας» τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του ο γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ έκανε λόγο στο Χ για «μια αντισημιτική ενέργεια» καθώς «για μία ακόμη φορά στοχοθετούνται οι εβραίοι συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...