309
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. εμφανίζεται στην προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ | EPA/ALLISON DINNER

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στο πλευρό του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2024, 11:17
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. εμφανίζεται στην προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ
| EPA/ALLISON DINNER

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στο πλευρό του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2024, 11:17

Ηταν κάτι αναμενόμενο. Οχι μόνο ότι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr), ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, θα ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την κούρσα, αλλά και ότι θα έσπευδε να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και έκανε, από την Αριζόνα, μια πολιτεία που το 2020 πέρασε στους Δημοκρατικούς.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι, μπορεί να είναι γόνος της πολιτικής δυναστείας των Κένεντι, ταυτισμένης με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον πολιτικό ορθολογισμό, αλλά ο ίδιος είναι οπαδός θεωριών συνωμοσίας και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει τη ρητορική και την πολιτεία του μεγιστάνα Τραμπ. Έτσι, τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στην Αριζόνα, τα λες και αναμενόμενα, όχι όμως και τόσο φυσιολογικά.

Γιος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μπόμπι Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 όταν διεκδικούσε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για να αντιμετωπίσει τον Ρίτσαρντ Νίξον, και ανιψιός του θρυλικού 35ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963, ο RFK Jr συγκέντρωνε προ ημερών γύρω στο 8,7% σε δημοσκοπήσεις. Στο μεταξύ η οικογένειά του τον είχε αποκηρύξει.

Μιλώντας στο Φοίνιξ της Αριζόνας, ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα την ευθύνη για την προσωπική του απόφαση να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και πλέον να στηρίζει την υποψηφιότητα Τραμπ.

Αφού αποφάσισε να μην κατέβει στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα με το Κόμμα των Φιλελεύθερων, προτού τελικά αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος.

Διόλου τυχαία, το ίδιο βράδυ, στην Αριζόνα βρισκόταν και ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκφωνήσει ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση. Το επιτελείο του είχε προαναγγείλει στους υποστηρικτές του  να περιμένουν έναν «ξεχωριστό προσκεκλημένο». Όπως κι έγινε: ο Κένεντι εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Τραμπ, με συνθήματα κατά της Κάμαλα Χάρις, αντιπροέδρου των ΗΠΑ και υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί την Τρίτη ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναθέσει στον RFK Jr ρόλο στην κυβέρνησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...