415
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ: H Λινού μηνύει τον Πολάκη μετά τις καταγγελίες για τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Prolepsis

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2024, 17:52
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ: H Λινού μηνύει τον Πολάκη μετά τις καταγγελίες για τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Prolepsis

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2024, 17:52

Να κινηθεί νομικά σε βάρος του Παύλου Πολάκη φαίνεται πως σκοπεύει η Αθηνά Λινού, μετά τις καταγγελίες του διαγραφέντος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Χανίων για τις επιχορηγήσεις στο Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου η ίδια έχει διατελέσει πρόεδρος. Καταγγελίες για «εκατομμύρια απευθείας αναθέσεων» οι οποίες μάλιστα βρέθηκαν στο επίκεντρο και της θυελλώδους συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Πέμπτη, με τον «αψύ Σφακιανό» να «πατάει» στην αφωνία Κασσελάκη προκειμένου να αμφησβητήσει την ηγεσία του.

Λίγες ώρες αργότερα, η Αθηνά Λινού δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με το in.gr πως θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη, όπως και κατά συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Αναφορικά με το ζήτημα του Ινστιτούτου Prolepsis, η βουλευτής επανέλαβε πως όλα τα προγράμματα της ΜΚΟ ελέγχονται, ούτως ή άλλως, από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς και κρατικούς φορείς.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό» προσέθεσε, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι δεν προτίθετυαι να παραδώσει την έδρα της.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και πολλές εβδομάδες η πλευρά Πολάκη εξαπολύει τακτικά επιθέσεις στην Αθηνά Λινού, στην οποία «χρεώνει» τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπόθεση η οποία προκάλεσε ευρύτερους τριγμούς μέσα στο κόμμα.

Οι αναταράξεις αυτές κλιμακώθηκαν την Πέμπτη, με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να θέτει θέμα ηγεσίας ενωπίων των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του ίδιου του προέδρου.

Δεν άργησε να ακολοθήσει μία ανάρτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη η οποία έμοιαζε να τείνει χείρα φιλίας προς τον κρητικό βουλευτή –ίσως λόγω του ανοιχτού μετώπου με τους «87», την «ομάδα Τσίπρα» δηλαδή– αναγνωρίζοντας συγχρόνως ότι «υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού».

«Ηδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία» ανέφερε σχετικά ο κ. Κασσελάκης το ίδιο βράδυ, παρά τις προηγούμενες διαρροές της Κουμουνδούρου ότι καμία τέτοια έρευνα δεν βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είχε διαψεύσει ότι υπήρχε τέτοια έρευνα σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανάρτηση της κυρίας Λινού μόλις 24 ώρες νωρίτερα.

«Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...