240
Ρώσοι αστυνομικοί έξω από τη φυλακή | Twitter

Ανταρσία σε ρωσική φυλακή: Κρατούμενοι «μέλη του ISIS» έσφαξαν φρουρούς

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2024, 16:37
Ρώσοι αστυνομικοί έξω από τη φυλακή
|Twitter

Ανταρσία σε ρωσική φυλακή: Κρατούμενοι «μέλη του ISIS» έσφαξαν φρουρούς

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2024, 16:37

Κρατούμενοι συνέλαβαν ομήρους σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στη ρωσική περιφέρεια του Βόλγογκραντ και έσφαξαν μέλη του προσωπικού, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σκληρά βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το εσωτερικό της φυλακής, δείχνουν τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, ο ένας από τους οποίους είπε πως είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πήραν τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβίκινο.

Τουλάχιστον τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι με στολή φαίνονται να κείτονται νεκροί στο πάτωμα και ένας να γονατίζει μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ τον απειλεί ένας φυλακισμένος με μαχαίρι.

«Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν ομήρους μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος», ανέφερε σε ανακοίνωση η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μέτρα λαμβάνονται αυτή τη στιγμή για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Υπάρχουν απώλειες».

Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο θεωρείται σωφρονιστική αποικία «αυστηρού καθεστώτος» με χωρητικότητα έως και 1.241 κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας.

Οι κρατούμενοι φέρεται να ζήτησαν δύο εκατ. δολάρια και ένα ελικόπτερο για τη διαφυγή τους.

Ειδησεογραφικοί ιστότοποι με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας δημοσιοποίησαν τα ονόματα έως και τεσσάρων από τους φερόμενους επιτιθέμενους, αναφέροντας πως είναι υπήκοοι του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...