332
Σο πάρκο άγριας ζωής και σαφάρι του Μπιούντλεϊ στην Αγγλία ζει ένα τρίο παπαγάλων λόρικιτς. Η θηλυκή γεννάει τα αυγά και στη συνέχεια τη φροντίδα αναλαβάνουν οι δύο αρσενικοί | Facebook/West Midlands Safari Park

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα είναι πιο συνηθισμένη από ό,τι νομίζουμε

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2024, 16:04
Σο πάρκο άγριας ζωής και σαφάρι του Μπιούντλεϊ στην Αγγλία ζει ένα τρίο παπαγάλων λόρικιτς. Η θηλυκή γεννάει τα αυγά και στη συνέχεια τη φροντίδα αναλαβάνουν οι δύο αρσενικοί
|Facebook/West Midlands Safari Park

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα είναι πιο συνηθισμένη από ό,τι νομίζουμε

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2024, 16:04

Μία φύλακας σε ένα πάρκο σαφάρι όπου φιλοξενούνται ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων πιγκουίνων και ένα «τρίο» παπαγάλων λόρικιτς δήλωσε ότι τα ζώα του ιδίου φύλου που αναπτύσσουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους είναι πιο συνηθισμένα απ’ ό,τι νομίζουν οι άνθρωποι.

Η Βίκι Μακφάρλεϊν, φύλακας στο εκπληκτικό West Midlands Safari Park στο Μπιούντλεϊ του Γουορστερσάιρ, μίλησε στο BBC News για τους ομοφυλόφιλους κατοίκους της άγριας ζωής του πάρκου μετά την είδηση του θανάτου του Σφεν, ενός διεθνώς διάσημου ομοφυλόφιλου πιγκουίνου στην Αυστραλία.

Η Μακφάρλεϊν δήλωσε ότι στο πάρκο άγριας ζωής και σαφάρι ζει ένα ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων Χούμπολτ, που ονομάζονται Αρνι και Φρόντο, οι οποίοι είναι ζευγάρι από το 2020.

Η ομοφυλοφιλία σε ζώα όπως οι πιγκουίνοι είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ό,τι πιστεύεται (Facebook/West Midlands Safari Park)

Εχουν επίσης ένα «τρίο» από παπαγάλους λόρικιτ (παπαγάλοι ουράνιο τόξο), που αποτελείται από δύο αρσενικά και ένα θηλυκό. Η ΜακΦάρλειν δήλωσε ότι το θηλυκό λόρικιτ γεννά τα αυγά, και στη συνέχεια,  αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους τα δύο αρσενικά.

«Φαίνεται ότι τα καταφέρνουν όλα με τον δικό τους τρόπο. Ξέρουν τι τους βολεύει», είπε. Και όταν ρωτήθηκε για τα ομοφυλόφιλα ζώα, η φύλακας απάντησε: «Είναι απροσδόκητα πιο συνηθισμένο απ’ ό,τι νομίζετε. Πιστεύω ότι δημιουργούν έναν συναισθηματικό δεσμό, ειδικά οι πιγκουίνοι και οι λόρικιτ. Είναι μονογαμικοί και ζευγαρώνουν για μια ζωή«.

»Υπάρχει, λοιπόν, φλερτ, φλερτάρουν, βλέπουν ποιος τους αρέσει και μόλις γίνουν ζευγάρι, “κολλάνε” και είναι αυτό που θα λέγαμε πολύ ερωτευμένοι».

Η ΜακΦάρλεϊν δήλωσε, ακόμα, ότι τα ζώα αφέθηκαν να βρουν μόνα τους σύντροφο: «Βρίσκουν αυτούς τους έρωτες από μόνα τους, εμείς απλά καθόμαστε και τα παρακολουθούμε και ελέγχουμε αν συμπεριφέρονται όλοι καλά».

Οι πιγκουίνοι και οι λόρικιτς, που ζουν στο πάρκο σαφάρι, φαίνεται να είναι μονογαμικοί, στο άλλο άκρο του φάσματος, όμως, οι θαλάσσιοι λέοντες είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία: «Ενα αρσενικό μπορεί να έχει 35 φιλενάδες το χρόνο. Είναι συνεχώς πολύ απασχολημένοι, και [αυτό] ακούγεται εξαντλητικό», δήλωσε η φύλακας του πάρκου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...