604
| Dimitris Kapantais / SOOC

Πρόταση-βόμβα να γίνει αντιπρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – ο ίδιος (συ)ζητάει και την αρχηγία

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 13:19
|Dimitris Kapantais / SOOC

Πρόταση-βόμβα να γίνει αντιπρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – ο ίδιος (συ)ζητάει και την αρχηγία

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 13:19

Σε μια νέα φάση περιδίνησης έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πολύμηνη αντιπαράθεση του Στέφανου Κασσελάκη με τους λεγόμενους «87», που τον αμφισβητούν ανοιχτά, εν όψει και του καταστατικού συνεδρίου του Οκτωβρίου, έχει επιμολυνθεί με τη σύγκρουση του (ανεξάρτητου) βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη με τη βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Αθηνά Λινού, με αφορμή τις καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της τελευταίας, με την οριακή κατάσταση στα κομματικά μέσα ενημέρωσης («Αυγή», «Στο Κόκκινο») και με τις πιέσεις που ασκούνται ώστε ο πρόεδρος του κόμματος (ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του 2023) να μπει στη Βουλή.

Σε αυτό το κλίμα έρχονται να προστεθούν και οι συζητήσεις μεταξύ των παρατηρητών των όσων συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου ότι ο κ. Πολάκης, ο οποίος είναι εδώ και λίγο καιρό εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αρχηγικές φιλοδοξίες και μπορεί να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία στο συνέδριο του Οκτωβρίου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» ανέφερε πως, υπό αυτές τις ρευστές συνθήκες «παιχνιδιών εξουσίας», υπάρχει συζήτηση και πρόταση για τη θέσπιση δύο θέσεων αντιπροέδρων, πέριξ του κ. Κασσελάκη, δηλαδή, με τη μία να δίδεται στον κ. Πολάκη, ο οποίος δεν κρύβει πλέον τη δυσαρέσκειά του για την αμηχανία και απροθυμία της ηγεσίας να διερευνήσει τα όσα ο ίδιος καταγγέλλει για την κυρία Λινού.

Εγραψε η «Εφ. Συν.» ότι μέλη του προεδρικού μπλοκ ξεκίνησαν διερευνητικές επαφές με άλλα στελέχη με μία πρόταση επί τάπητος: τη θεσμοθέτηση δύο θέσεων αντιπροέδρων, κλειστών εκ των προτέρων με συμφωνία του όλου κόμματος.

«Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, τις δύο θέσεις αντιπροέδρων θα πάρουν ο Παύλος Πολάκης και ένα στέλεχος της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω πρότασης, προφανή: θα έκλειναν τα ρήγματα με τον βουλευτή Χανίων, ενώ και οι “87” θα αισθάνονταν ότι έχουν ρόλο στο κόμμα», σημειώθηκε στο ρεπορτάζ του Νίκου Παπαδημητρίου.

Βέβαια, στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρθηκε και πως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την άρνησή τους στο εν λόγω σενάριο και άφησαν αιχμές κατά του πρώην προέδρου, Αλέξη Τσίπρα. Επί λέξει οι πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν: «Τι αστεία σενάρια είναι αυτά; Η πολιτική ισορροπιών δεν είναι χαρακτηριστικό του Κασσελάκη. Αυτά τα έκανε ο Τσίπρας». Ο κ. Τσίπρας πάντως δεν είχε αντιπροέδρους στο κόμμα –είχε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος έχει αποχαιρετήσει και αυτός τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και αν ο κ. Πολάκης δεν γίνει αντιπρόεδρος, υπάρχει ένα σχόλιό του στο Facebook, που άφησε ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία. Ετσι ερμηνεύεται ο διάλογός του με έναν ακόλουθό του, που του ζήτησε να κατέβει υποψήφιος.

«Παύλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λένε στο χωριό μου. Ζητάμε εκλογές και κατέβα υποψήφιος» του έγραψε στο λογαριασμό του υποστηρικτής του με τον κ. Πολάκη να απαντά: «Ολα στην ώρα τους».

Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση του κ. Πολάκη με την κυρία Λινού έχει προκαλέσει πρόβλημα στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες, αλλά όταν το κάνει, καταγγέλλεται ότι δεν θέλει τη διαφάνεια.

Ο κ. Πολάκης πιέζει την Κουμουνδούρου να πάρει θέση στις καταγγελίες του για την, εκτός πολιτικής, επαγγελματική δραστηριότητα της κυρίας Λινού και των εταιρειών της. Υπήρξαν κάποιες διαρροές κατευνασμού του χανιώτη βουλευτή ότι οι εταιρείες θα ελεγχθούν, αλλά η κυρία Λινού βγήκε την Τετάρτη και υποστήριξε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο και της διέψευσε ότι υπάρχει έλεγχος σε εξέλιξη.

Κάτι που οδήγησε τον κ. Πολάκη να απασφαλίσει με την «δουλευόμαστε ψιλό γαζί» ανάρτησή του προς τον Κασσελάκη.

Ακολούθησε νέα διαρροή της ηγεσίας ώστε να ηρεμήσει ο κ. Πολάκης: Θα γίνει έλεγχος , δεν ισχύει ότι δεν θα γίνει και εν πάση περιπτώσει η κυρία Λινού θα δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στον πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...