422
|

Εκθεση Φωτογραφίας στα Φιλιατρά αφιερωμένη στη γυναίκα, με τη συμμετοχή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 12:10

Εκθεση Φωτογραφίας στα Φιλιατρά αφιερωμένη στη γυναίκα, με τη συμμετοχή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 12:10

Τη Γυναίκα στο επίκεντρο του φωτογραφικού φακού θέτει η έκθεση «Φωτογραφικό Κλικ στις Γυναίκες», που φιλοξενείται στο Μουσείο Πάνος και Ηλίας Ηλιόπουλος στα Φιλιατρά.

Η έκθεση είναι ήδη ανοικτή για το κοινό, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24 Αυγούστου.

Με τη γυναίκα των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών ως κοινό πρωταγωνιστή, το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου Ηλιόπουλου και του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ.

Οι φωτογραφίες από το φιλοξενούμενο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ απεικονίζουν γυναίκες διάσημες για τη ζωή και το έργο τους στην πολιτική, τις τέχνες και τον αθλητισμό. Γυναίκες αναγνωρίσιμες στο κοινό, προβεβλημένες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της κάθε εποχής.

Image preview

Αντίστοιχα, οι φωτογραφίες από την συλλογή του φωτογράφου και ζωγράφου Πάνου Ηλιόπουλου (1897-1985), έχουν ως πρωταγωνίστριες γυναίκες από την επαρχία της Τριφυλίας στην πόλη των Φιλιατρών, οι οποίες απαθανατίζονται σε προσωπικές στιγμές από τον καθημερινό τους βίο.

Image preview

Η έκθεση είναι μία περιήγηση στο χρόνο, στην τέχνη της φωτογραφίας, στη ζωή των ανθρώπων και κυρίως στη ζωή της Γυναίκας που αναγνωρίσιμη ή όχι τόσο αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό,  Δημιουργεί, Δίνει ζωή, Σπάει τα όρια, Στηρίζει, Αμφισβητεί, συμπληρώνει το τοπίο της Ζωής εμφατικά.

 

Η έκθεση «Φωτογραφικό Κλικ στις Γυναίκες» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Ωράριο Λειτουργίας

Τετάρτη 18:00-20:00

Παρασκευή 10:00-12:00 & 18:00-20:00

Σάββατο 10:00-12:00 & 18:00-20:00

Λίγα λόγια για το Μουσείο Ηλιόπουλου

Το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου βρίσκεται στα Φιλιατρά, στην οδό Ζαχαριανών 11, και ιδρύθηκε από τον Αντώνη Ηλιόπουλο (1938-2023), αρχιτέκτονα και δεύτερο γιό του Πάνου Ηλιόπουλου (απέκτησε συνολικά πέντε παιδιά). Από το 2019 που βρίσκεται σε λειτουργία, εκτός από τις εκθέσεις με τα έργα ζωγραφικής, τις φωτογραφίες και τα σχέδια των δύο αδελφών, φιλοξενεί και εκθέσεις άλλων καλλιτεχνών, ενώ διοργανώνει και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και μαθήματα φωτογραφίας για ενήλικες.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ ιδρύθηκε το 1990 και λειτουργεί σε ένα διώροφο κτήριο στη Νέα Κηφισιά (Πρωτέως 25). Μέσα από τις μοναδικές συλλογές του παρουσιάζεται η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, από τις αρχαίες φρυκτωρίες έως τους δορυφόρους και τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, και παράλληλα η ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της μεταπολεμικά. Μεταξύ των 37.000 τεκμηρίων των συλλογών του περιλαμβάνονται: τηλεφωνικές συσκευές, τηλεφωνικοί θάλαμοι, τηλεφωνικά κέντρα, το πρώτο τηλεοπτικό studio, κινητά τηλέφωνα, τηλεγραφήματα, προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων των τηλεπικοινωνιών κ.ά. Το Μουσείο διαθέτει μια πλήρη εικονική περιήγηση στο www.otegroupmuseum.gr, μέσω της οποίας ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει την εμπειρία της διαδρομής των τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...