318
Από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Αυγή» | Dimitris Kapantais / SOOC

Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων σε «Αυγή» και «Κόκκινο» έξω από την Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 23:12
Από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Αυγή»
|Dimitris Kapantais / SOOC

Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων σε «Αυγή» και «Κόκκινο» έξω από την Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 23:12

Το καθεστώς της «απόλυτης και μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας» κατήγγειλαν με πύρινες ανακοινώσεις τους την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και το «Κόκκινο», προαναγγέλοντας νέα απεργία στα κομματικά Μέσα την Πέμπτη αλλά και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της συνέλευση των εργαζομένων στο «Κόκκινο», το προσωπικό τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ραδιόφωνο έχει πληρωθεί «έναν μόνο μισθό, αυτόν του Ιουνίου» καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, «και αυτόν με καθυστέρηση τριών εβδομάδων».

Η κατάσταση αυτή «συνοδεύεται από ένα κλίμα πλήρους εγκατάλειψης του σταθμού από τον βασικό μέτοχο (σ.σ. τον ΣΥΡΙΖΑ), δηλώσεις υπευθύνων ότι “δεν πρόκειται να πάρετε τίποτα”, απολύσεις και παραιτήσεις συναδέλφων/ισσών μας που δεν αντέχουν άλλο να δουλεύουν απλήρωτοι/ες και απαξιωμένοι/ες, αλλά και διαρκούς συρρίκνωσης του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού» σύμφωνα με το ίδιο κείμενο.

«Παράνομα δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν και σε καμία ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας» διευκρινίζεται στην αντίστοιχη ανακοίνωση των εργαζομένων στην «Αυγή».

Τούτο τη στιγμή που σε πολλούς «οφείλονται και παλαιότεροι μισθοί, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τους δέκα» και ενώ «δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία διαβεβαίωση για την ομαλή καταβολή» του μισθού του Αυγούστου.

Επισημαίνεται, δε, πως «μέχρι σήμερα από πλευράς βασικού μετόχου και διοίκησης δεν έχει ληφθεί καμία οργανωμένη πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης των Μέσων».

Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνουν δεκτοί από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ κάλεσαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα το κομματικό ραδιόφωνο θα μεταδίδει απεργιακό πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, με τη συμμετοχή και των δημοσιογράφων της «Αυγής».

Οι κινητοποιήσεις καλύπτονται από τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο, την ΕΠΗΕΑ (διοικητικοί στα ΜΜΕ) και την ΕΣΗΕΑ (δημοσιογράφοι), η οποία πρόσφατα εξέφρασε την αγανάκτησή της για τη στάση Κασσελάκη απέναντι στους εργαζόμενους στα κομματικά Μέσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...