320
Μια εικόνα-«φυλαχτό» στη μάχη με τις φλόγες | t.me/volgodon_eparhia

Ρωσία: Λιτανεία για να σβήσει φωτιά μετά από βομβαρδισμό των Ουκρανών

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 19:18
Μια εικόνα-«φυλαχτό» στη μάχη με τις φλόγες
|t.me/volgodon_eparhia

Ρωσία: Λιτανεία για να σβήσει φωτιά μετά από βομβαρδισμό των Ουκρανών

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 19:18

Μια εικόνα της Παναγίας μετέφραν ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς κοντά στην τεράστια πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, με την ελπίδα ότι η λιτανεία θα βοηθήσει να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική επισκοπή.

Η φωτιά στην αποθήκη καυσίμων μαινόταν από την Κυριακή, όταν βρέθηκε στο στόχαστρο ουκρανικών drones, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τοπικών Αρχών έκτοτε για την κατάσβεσή της.

«Περίπου 20 από τις 70 δεξαμενές αποθήκευσης φλέγονται» μετέδωσε την Τρίτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Βαλέρι Γκόρνιχ.

«Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος σε ένα άλλο κρατικό πρακτορείο, το TASS.

Τουλάχιστον 41 εξ αυτών τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων πυρόσβεσης, ενώ πέντε πυροσβέστες χρειάστηκε να λάβουν επείγουσα ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με τις αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ τη Δευτέρα.

Μεσούσης της κατάστασης, την Τετάρτη δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει δύο ιερείς να στέκονται σε έναν αγρό, ο καθένας σε μια πλευρά ενός ξύλινου βάθρου, και να κρατούν μια μεγάλη εικόνα, καθώς ένα πυκνό νέφος μαύρου και γκρι καπνού υψώνεται προς τον ουρανό από την πετρελαιαποθήκη που βρίσκεται πίσω τους.

Η συγκεκριμένη αγιογραφία θεωρείται από τους Χριστιανούς της Ρωσίας κάτι σαν φυλαχτό κατά της φωτιάς.

Ρώσοι ιερείς ευλογούν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας (Russian Orthodox Church/Handout via REUTERS)

«Οι ιερείς μιλούσαν με τους πυροσβέστες και ευλογούσαν όλοκληρο τον πυροσβεστικό εξοπλισμό» δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters ο τοπικός έπαρχος του Βολγκοντόνσκ.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο μολυσμένος έχει γίνει ο αέρας εξαιτίας της πυρκαγιάς, με τις Αρχές να υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι το επίπεδο επιβλαβών ουσιών στην ατμόσφαιρα είναι «εντός των επιτρεπόμενων ορίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...