397
Ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο | REUTERS/Alyssa Pointer

Ξεσήκωσε το συνέδριο των Δημοκρατικών η χειρονομία του Ομπάμα για την «εμμονή» του Τραμπ με τα… μεγέθη

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 13:11
Ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο
|REUTERS/Alyssa Pointer

Ξεσήκωσε το συνέδριο των Δημοκρατικών η χειρονομία του Ομπάμα για την «εμμονή» του Τραμπ με τα… μεγέθη

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 13:11

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο ήταν ένα μνημείο. Κυρίως γιατί επαναδιατύπωσε με σύγχρονο και φρέσκο λόγο τις αρχές του πολιτικού φιλελευθερισμού, δίνοντας παράλληλα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις και αποδομώντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Ως προς αυτόν τον τελευταίο, όμως, ο μετριοπαθής Ομπάμα δεν κρατήθηκε: τον «φιλοδώρησε» με ένα υπονοούμενο που έκανε το ήδη ενθουσιώδες κομματικό κοινό στο United Center να παραληρεί.

Περιγράφοντας τον Τραμπ ως έναν άνθρωπο που δεν νοιάζεται για τα προβλήματα των πολιτών, ως «έναν 78χρονο δισεκατομμυριούχο που δεν έχει σταματήσει να γκρινιάζει για τα προβλήματά του από τότε που κατέβηκε τη χρυσή του σκάλα», έκανε και ένα σχόλιο για τα παιδιάστικα παρατσούκλια που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, για την υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας και για την «περίεργη εμμονή του στο μέγεθος του πλήθους» κάνοντας παράλληλα μια υπαινικτική χειρονομία περί μικρού και μεγάλου και σκορπώντας το γέλιο ανάμεσα στους συνέδρους, που έπιασαν το σαφές υπονοούμενο.

Αφορμή για το σχόλιο του Ομπάμα ήταν σειρά αναρτήσεων του Τραμπ στο Truth Social σχετικά με το μέγεθος του πλήθους που συγκεντρώνει η αντίπαλός του Κάμαλα Χάρις στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της. Ο Τραμπ υπονόησε ότι η εικόνα του μεγάλου πλήθους που έδειχναν τα ειδησεογραφικά δίκτυα από συγκέντρωση υπέρ της Χάρις στο Ντιτρόιτ ήταν ψευδής, είπε μάλιστα ότι η αντίπαλός του πρέπει να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία, επειδή προβάλλει ψευδείς εικόνες. (Ποιος, ο Τραμπ που έβαλε μέχρι και ψεύτικες φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ, ότι τάχα τον στηρίζει!)

Σε κάθε περίπτωση αυτή η χειρονομία του Ομπάμα χτυπάει τον Τραμπ, έναν σεξιστή και κακοποιητή γυναικών, εκεί που πονάει περισσότερο: στον κακώς εννοούμενο ανδρισμό του.

Κατά τα άλλα, Σστην ομιλία του, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «η Αμερική είναι έτοιμη» για «την πρόεδρο Κάμαλα Χάρις».

Και «η Κάμαλα Χάρις είναι έτοιμη για τη δουλειά», είναι κάποια «που πέρασε όλη της τη ζωή μαχόμενη γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη να ακουστούν» πρόσθεσε ο 63χρονος Ομπάμα, ο οποίος στην ομιλία του άφησε πολλές αιχμές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Προσάρμοσε εξάλλου το παλιό του σλόγκαν «Yes, we can» («ναι, μπορούμε») στην υποψήφια Χάρις, διαβεβαιώνοντας πως «ναι, μπορεί» («yes, she can») να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...