945
Ο Αλέν Ντελόν στις Κάννες, το 2019 | REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ο Αλέν Ντελόν ήθελε να πάρει στον τάφο τον πιστό του σκύλο – τα παιδιά του αρνήθηκαν

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 13:17
Ο Αλέν Ντελόν στις Κάννες, το 2019
|REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ο Αλέν Ντελόν ήθελε να πάρει στον τάφο τον πιστό του σκύλο – τα παιδιά του αρνήθηκαν

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 13:17

Η τελευταία επιθυμία του Αλέν Ντελόν να θανατώσουν  τον πιστό του σκύλο του και να τον θάψουν μαζί του (!) ευτυχώς δεν θα γίνει πραγματικότητα, καθώς τα παιδιά του αρνήθηκαν να την πραγματοποιήσουν μετά και την  κατακραυγή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, ήθελε τον Λούμπο, ένα βελγικό μαλινουά ηλικίας 10 ετών, να ταφεί δίπλα του στο χωριό Ντουσί.

Ο Ντελόν είχε βρει τον Λούμπο σε καταφύγιο ζώων το 2014.

Μετά από πληθώρα οργισμένων σχολίων στα social media, το Ιδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ανακοίνωσε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανούτσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατούσε τον Λούμπο.

Η γαλλική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων ήταν μία από τις πολλές που είχαν εκφράσει την οργή τους για την επιθυμία του Ντελόν, γράφοντας στο Ιντερνετ: «Η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου. Το SPA μπορεί να βρει οικογένεια για τον σκύλο».

Δεν υπάρχει νόμος στη Γαλλία που να εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να θανατώνουν τα ζώα τους, αλλά εναπόκειται στους μεμονωμένους κτηνίατρους να αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους, σημείωσε ο Guardian.

Ο Ντελόν δημιούργησε ένα παρεκκλήσι σε ένα νεκροταφείο που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον 35 σκύλων του σε δάσος που του ανήκει, κοντά στο σπίτι του, περίπου 130 χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού, το οποίο αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouchka Delon (@anouchkadelon)

Το 2018, είχε πει στους δημοσιογράφους ότι ο Λούμπο ήταν ο πιο ξεχωριστός σκύλος από τους 50 που είχε σε όλη του τη ζωή.

«Οταν είμαι μακριά του, του λείπω. Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θέλω να τον θανατώσουν και να τον θάψουν στην αγκαλιά μου. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα πεθάνει υποφέροντας πάνω στον τάφο μου», είχε πει τότε.

Το 1996, ο γάλλος σταρ είχε δηλώσει ότι αν ερχόταν ξανά στη ζωή μετά τον θάνατό του, θα ήθελε να είναι σκύλος μαλινουά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouchka Delon (@anouchkadelon)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...