151
Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρηθκε και στο ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου - πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, | INTIMEnews

Σκυλακάκης: Ειδικό σχέδιο για την Αττική – για να μη γίνονται τα ρέματα υπερμεταδότες φωτιάς

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 11:10
Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρηθκε και στο ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου - πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί,
|INTIMEnews

Σκυλακάκης: Ειδικό σχέδιο για την Αττική – για να μη γίνονται τα ρέματα υπερμεταδότες φωτιάς

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 11:10

Η κυβέρηση καταρτίζει ειδικό σχέδιο για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών και των ρεμάτων της Αττικής. έτσι ώστε μια πυρκαγιά να μην κάνει υπερμετάδοση στον αστικό ιστό, γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τα ρέματα, σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος,  αποδεικνύεται πως δουλεύουν σαν υπερμεταδότες φωτιάς και εκτός αστικού ιστού -χαράδρες και ρέματα- και στον αστικό ιστό.

Οπως ενημέρωσε ο υπουργός, στο πλαίσιο της δασικής μεταρρύθμισης υπάρχουν πλέον μελέτες για όλα τα δάση της Αττικής και μπαίνουν δασικοί συνεταιρισμοί μαζί με ιδιωτικές εταιρείες μέσα στα δάση, με διαγωνισμούς, από το τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, για να γίνονται αραιώσεις και καθαρισμοί, στο πλαίσιο ενός διαχειριστικού σχεδίου σε μόνιμη βάση.

Ταυτόχρονα «τρέχει» το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...