228
Οπως φαίνεται, οι επαφές μεταξύ Τραμπ και Μασκ δεν παραμένουν στο επίπεδο των εκατέρωθεν αναρτήσεων στα social media | Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Τραμπ: Θα ήθελα τον Ελον Μασκ στην κυβέρνησή μου

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 19:19
Οπως φαίνεται, οι επαφές μεταξύ Τραμπ και Μασκ δεν παραμένουν στο επίπεδο των εκατέρωθεν αναρτήσεων στα social media
|Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Τραμπ: Θα ήθελα τον Ελον Μασκ στην κυβέρνησή μου

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 19:19

Μια θέση στην κυβέρνησή του θέλει να προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ελον Μασκ, εφόσον φυσικά κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο.

«Είναι πολύ έξυπνος τύπος. Σίγουρα θα το έκανα» είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν θα προσέφερε στον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο ή μια θέση συμβούλου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Μασκ δεν απάντησε στα σχόλια του Τραμπ, έκανε όμως μια ανάρτηση στο (δικής του ιδιοκτησίας) Χ, στην οποία επισύναψε μια φωτογραφία δημιουργημένη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης, που τον απεικονίζει να μιλάει από το βήμα του «υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας»  («D.O.G.E. – Department of Government Efficiency»).

Το ακρωνύμιο φαίνεται να είναι μια αναφορά στο Dogecoin, χαρτονόμισμα που ο Μασκ έχει προωθήσει στο παρελθόν. «Είμαι διατεθειμένος να υπηρετήσω» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του Μασκ σε μια δεύτερη διακυβέρνηση Τραμπ έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες. Τον Μάιο η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Μασκ είχε μιλήσει με τον Τραμπ σχετικά με μια πιθανή συμμετοχή του στην κυβέρνησή του.

Ο Μασκ διέψευσε το δημοσίευμα με ανάρτηση στο X, λέγοντας ότι «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για ρόλο μου σε μια πιθανή προεδρία του Τραμπ».

Ωστόσο, συζητώντας με τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είπε πως θα ήθελε να συμμετάσχει σε μια πιθανή «επιτροπή κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» εάν ο Τραμπ εκλεγεί ξανά πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...