280
O Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI

Πλεύρης: Θα εισηγηθώ ο όρος «μπάτσος» να κινεί απευθείας αυτόφωρο ποινικό αδίκημα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 12:33
O Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|YouTube/SKAI

Πλεύρης: Θα εισηγηθώ ο όρος «μπάτσος» να κινεί απευθείας αυτόφωρο ποινικό αδίκημα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 12:33

Μια καλή ευκαιρία να αναδείξει τις ιδεολογικές αλλά και υφολογικές διαφορές της από τον ΣΥΡΙΖΑ, και παράλληλα να παράγει πολιτικό περιεχόμενο σε μια περίοδο δύσκολη για το κυβερνητικό έργο, φαίνεται ότι βρήκε η κυβέρνηση με την περίπτωση του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, ο οποίος, ως γνωστόν, επιτέθηκε λεκτικά σε πρώην αστυνομικό, προκαλώντας μεταξύ άλλων την αντίδραση της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και οδηγώντας τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου να απαιτήσουν τη διαγραφή του συγκεκριμένου πολιτικού από την ευρωομάδα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια και ο αστυνομικός που καθυβρίστηκε ως «μπατσάκος» και «σκουπίδι» είχε δώσει κάποια δικαιώματα με χυδαιολογίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, και έτσι χρειάστηκε η διευκρίνιση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ο ανωτέρω δεν υπηρετεί πλέον στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς από το 2021 έχει αποστρατευθεί».

Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του κ. Παππά υπήρξε αναμφίβολα κατακριτέα και εκτός των άλλων έδωσε λαβή στην κυβερνητική παράταξη να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για νέα φαινόμενα «πολακισμού», κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη για αφωνία και ατολμία να διαγράψει τον ευρωβουλευτή.

Ομως το θέμα δεν έμεινε μόνο εκεί. Την Τρίτη, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Α’ Αθηνών, ανακοίνωσε πως θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να απαγορευτεί η χρήση του όρου «μπάτσος»!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης παρατήρησε πως «η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσου” έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...