352
Η φωτογραφία της δραματικής διάσωσης στα βράχια της Τήλου που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου | Facebook

Σώζοντας ζωές παιδιών μακριά από τα παιδιά σου – Η εξομολόγηση του λιμενικού που έσωσε το μωράκι στην Τήλο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 11:09
Η φωτογραφία της δραματικής διάσωσης στα βράχια της Τήλου που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου
|Facebook

Σώζοντας ζωές παιδιών μακριά από τα παιδιά σου – Η εξομολόγηση του λιμενικού που έσωσε το μωράκι στην Τήλο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 11:09

Στην ανάρτησή της για τη δραματική διάσωση του μόλις πενήντα ημερών βρέφους στην Τήλο -στο οποίο δόθηκε το όνομα Ιωνάς, από τον καλόγερο που έφτασε διά θαλάσσης στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα- η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπολίτες της και τους ανθρώπους του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που δεν κλείνουν τα μάτια στο δράμα των προσφύγων, κάνοντας το παν δυνατόν για τη διάσωσή τους.

Τα εύσημα στους συναδέλφους του απέδωσε και ένας από τους πρωταγωνιστές στην επιχείρηση διάσωσης, ο κρητικός λιμενικός Γιάννης Κουφάκης.

«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω… το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ», έγραψε για τα στελέχη του Λιμενικού που κάποιοι, εντός και εκτός συνόρων, επιμένουν να κατηγορούν ότι «πνίγουν παιδιά, σκίζοντας βάρκες» στα νερά του Αιγαίου.

Και στη συνέχεια της ανάρτησης μιλά για τη φωτογραφία με το μωράκι κατά τη διάσωσή του που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου – ως υπενθύμιση της διαρκούς τραγωδίας στο ανατολικό Αιγαίο με θύτες τους αδίστακτους λαθροδιακινητές και θύματα ανυπεράσπιστους ανθρώπους όπως αυτοί που πετάχτηκαν αβοήθητοι στα βράχια της Τήλου:

«Οσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ’ ό,τι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου… καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας! Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου και τους αγαπημένους σου τόσο καιρό…»

«Τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους! Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω… το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε κ πάλι!» καταλήγει η ανάρτηση του Γιάννη Κουφάκη.

Τόσο η ανάρτηση όμως, όσο και η επιχείρηση διάσωσης – μία ακόμη- δεν θα βρουν τον δρόμο τους στις σελίδες του ξένου Τύπου ή των λαλίστατων επικριτών της ελληνικής ακτοφυλακής στα social media…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...