496
Η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος 49 μέτρων | REUTERS/Igor Petyx

Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς ανάμεσα στους αγνοούμενους του «Bayesian» ανοιχτά της Σικελίας

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2024, 18:41
Η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος 49 μέτρων
|REUTERS/Igor Petyx

Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς ανάμεσα στους αγνοούμενους του «Bayesian» ανοιχτά της Σικελίας

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2024, 18:41

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έξι ακόμη αγνοούνταν τη Δευτέρα, αφότου το πολυτελές σούπερ-γιοτ «Bayesian», στο οποίο επέβαιναν, επλήγη από σφοδρή καταιγίδα και βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας, σύμφωνα με τις Αρχές της Ιταλίας.

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι ο βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα. Η σύζυγος του Λιντς, Αντζελα Μπακάρις, διασώθηκε, όπως διευκρίνισε μια πηγή κοντά στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 59χρονος Λιντς αθωώθηκε μόλις τον Ιούνιο από δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο για κατηγορίες για απάτη, που σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας του λογισμικού Autonomy στη Hewlett-Packard έναντι του ποσού των 11 δισ. δολαρίων το 2011.

Εκείνη την περίοδο είχε δηλώσει «ενθουσιασμένος» με την αθώωσή του στην ποινική δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και είχε κατηγορήσει τη HP για προχειρότητα στη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Υποενθυμίζεται πως το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο, με 22 επιβαίνοντες, βυθίστηκε λίγο πριν τα ξημερώματα, όπως έκανε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωσής της η ιταλική ακτοφυλακή. Οι αγνοούμενοι είναι βρετανικής, αμερικανικής και καναδικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Μεταξύ των 15 διασωθέντων είναι ένα παιδί ηλικίας ενός έτους. Οκτώ από τους διασωθέντες διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Ολοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος 49 μέτρων.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ναυαγίου.

Πρώτες μαρτυρίες

Η Σάρλοτ, μια βρετανίδα επιβάτιδα ηλικίας 35 ετών, η οποία ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους από μια λονδρέζικη επιχείρηση και φίλους, περιέγραψε πως έχασε την κόρη της «για δύο δευτερόλεπτα» ενώ είχαν πέσει στο νερό, προτού καταφέρει να την πιάσει.

«Την έσφιξα αμέσως στην αγκαλιά μου μέσα στη μανία των κυμάτων. Πολλοί φώναζαν. Ευτυχώς η σωσίβια λέμβος άνοιξε και 11 από εμάς ανεβήκαμε εκεί» περιέγραψε η ίδια στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Η γυναίκα και το μωρό της νοσηλεύονταν, όμως δεν διέτρεχαν κίνδυνο.

«Επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Αναμενόταν κακοκαιρία, όχι όμως σε αυτό το μέγεθος» δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματικός του Λιμενικού.

Ο καπετάνιος ενός σκάφους που έπλεε κοντά στο «Bayesian» είπε στο ίδιο Μέσο πως όταν η καταιγίδα έπληξε την περιοχή εκείνος άναψε τη μηχανή για να μπορέσει να κρατήσει υπό έλεγχο το πλοίο και να αποφύγει μια σύγκρουση με το ιστιοφόρο.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερό το σκάφος και αφότου τελείωσε η καταιγίδα παρατηρήσαμε πως το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί» περιέγραψε ο Κάρστεν Μπόρνερ σε δημοσιογράφους. Το σούπερ-γιοτ «διαλύθηκε πάνω στο νερό και κατόπιν βυθίστηκε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπόρνερ είπε ότι το πλήρωμά του εντόπισε στη συνέχεια ορισμένους από τους επιζώντες σε μια σωσίβια λέμβο, μεταξύ αυτών τρεις που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και «ένα μωρό και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη» και τους μετέφερε στο πλοίο του, προτού τους παραλάβει το λιμενικό σώμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...