395
Στροφές υψηλών ταχυτήτων και η σκιά του εξελιγμένου drone να ακολουθεί το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν | ©Red Bull

Αυτό είναι το drone που μπορεί να κυνηγάει τον Φερστάπεν στα 320 χλμ/ώ.

Στροφές υψηλών ταχυτήτων και η σκιά του εξελιγμένου drone να ακολουθεί το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν
|©Red Bull

Αυτό είναι το drone που μπορεί να κυνηγάει τον Φερστάπεν στα 320 χλμ/ώ.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να με ακολουθεί», είχε πει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Μαξ Φερστάπεν (εδώ), όταν είδε από «πρώτο χέρι» το εκπληκτικό drone που κατασκεύασε μία εξελιγμένη ομάδα που λέγεται «Dutch Drone Gods». Ο στόχος δεν ήταν καθόλου εύκολος. Το μη επανδρωμένο αερόχημα που χειρίζεται μέσω τηλεκατεύθυνσης ο επικεφαλής της ομάδας χρειαζόταν να είναι, τουλάχιστον, εξίσου γρήγορο με ένα μονοθέσιο της Formula 1. Για την ακρίβεια, έπρεπε να καλύπτει περισσότερες απαιτήσεις: να είναι ελαφρύ, να μην επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ή τις ριπές αέρα, να προσφέρει κρυστάλλινη εικόνα μέσω σούπερ εξελιγμένης κάμερας, να έχει αρκετή αυτονομία για να μπορεί να παρακολουθεί το μονοθέσιο επί πολλούς γύρους και βέβαια να μπορεί να αλλάζει ταχύτατα κατεύθυνση στις στροφές, εκεί δηλαδή όπου ένα αυτοκίνητο της F1 διαπρέπει.

Μετά από διάφορα τεστ που έγιναν με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Ντέιβιντ Κούλθαρντ και άλλους οδηγούς, η ομάδα, σε συνεργασία με τη Red Bull, είδαν τις προσπάθειές τους να ανταποκρίνονται, κυριολεκτικά, στο ύψος των απαιτήσεων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο drone, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τελικά είναι ταχύτερο και από μία F1. Για την ακρίβεια, είναι δύο φορές πιο γρήγορο καθώς επιταχύνει από 0-300 χλμ/ώ. σε μόλις 4 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώ.

Ο Oλλανδός, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, περιεργάζεται το νέο drone

Εξίσου ικανός, ωστόσο, είναι και ο χειριστής του, συμπατριώτης του Φερστάπεν, ονόματι Ραλφ Χόκενμπεργκ, ο οποίος ελέγχει τη διαδρομή πτήσης του drone χρησιμοποιώντας έναν ραδιοελεγκτή και βλέποντας τη διαδρομή της πίστας και της αντίστοιχης πτήσης αποκλειστικά μέσω ειδικών γυαλιών που παρέχουν τη σχετική εικόνα.

Ο επίσης Ολλανδός χειριστής απαιτείται να είναι ιδιαίτερα ακριβής προκειμένου να αποδοθούν μερικά από τα υπέροχα πλάνα

Η δε γωνία της κάμερας ρυθμίζεται ταυτόχρονα μέσω πεντάλ ποδιού, απαιτώντας ακρίβεια στο συντονισμό για να αποδώσει με ομαλό, μη κουνημένο τρόπο τις κοντινές λήψεις του μονοθεσίου την ώρα που κινείται με περισσότερα από 300 χλμ/ώ.

Το νέας τεχνολογίας drone μπορεί να επιταχύνει από τα 0-300 χλμ/ώ. σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, δηλαδή ταχύτερα και από το γρηγορότερο μονοθέσιο της F1

Aν το επόμενο σαββατοκύριακο, 24 με 25 Αυγούστου, στο Grand Prix της Ολλανδίας, δείτε κάποια επιπλέον ωραία πλάνα, μάλλον θα είναι από αυτό το θαυματουργό drone της νέας εποχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...