236
Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή | REUTERS/Karamallah Daher

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2024, 10:50
Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή
|REUTERS/Karamallah Daher

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2024, 10:50

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίσθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, μετέδωσε το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας, μεταξύ των νεκρών είναι μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της, ενώ η κατάσταση των δύο εκ των τραυματιών θεωρείτο κρίσιμη.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χεζμπολάχ και πως έπληξαν επίσης «στρατιωτικές δομές» της οργάνωσης στις περιφέρειες Χανίν και Μαρούν Ελ Ρας, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή, αφού πλήγμα ρουκέτας, για το οποίο κατηγορείται η Χεζμπολάχ, σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ απάντησε με τον φόνο κορυφαίου διοικητή της Χεζμπολάχ στα προάστια της Βηρυτού.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι θα απαντήσει στο Ισραήλ, ενώ την ίδια προειδοποίηση έχει απευθύνει και το Ιράν μετά τη δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...