399
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου, περιτριγυρισμένος από.. ψώνια από το σούπερ μάρκετ, στο δικό του γκολφ κλαμπ στο Νιου Τζέρσεϊ | REUTERS/Jeenah Moon

Τραμπ εναντίον Χάρις: Είμαι πολύ θυμωμένος μαζί της – δεν την σέβομαι

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2024, 12:56
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου, περιτριγυρισμένος από.. ψώνια από το σούπερ μάρκετ, στο δικό του γκολφ κλαμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
|REUTERS/Jeenah Moon

Τραμπ εναντίον Χάρις: Είμαι πολύ θυμωμένος μαζί της – δεν την σέβομαι

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2024, 12:56

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τη δεύτερη συνέντευξη Τύπου σε μία εβδομάδα, η οποία έμοιαζε περισσότερο με προεκλογική ομιλία στο πρώτο της μέρος, περιτριγυρισμένος από ψώνια από το σούπερ μάρκετ, για τα οποία όμως, δεν μίλησε παρά ελάχιστα -και αυτό για να πει ψέματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, δεξιά και αριστερά του Τραμπ υπήρχαν δύο μεγάλα τραπέζια με δεκάδες αντικείμενα που μπορεί κάποιος να αγοράσει στο σούπερ μάρκετ.

Μόνο όμως 40 λεπτά αφού ξεκίνησε τον μονόλογό του, ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε για λίγο στο… μπέικον, ισχυριζόμενος ότι έχει πενταπλασιαστεί η τιμή του επί προεδρίας Μπάιντεν, κάτι που οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι δεν είναι αλήθεια. Η τιμή του μπέικον είχε αυξηθεί κατά 30% όταν ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο του στη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν, αλλά μετά έπεσε και τώρα βρίσκεται μόλις 2% υψηλότερα από τότε που ήταν πρόεδρος ο Τραμπ, όπως είπαν.

Κατά τα άλλα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών μιλούσε μόνος του επί 45 λεπτά και τα υπόλοιπα 45 δέχθηκε ερωτήσεις. Καταφέρθηκε εναντίον της Κάμαλα Χάρις, τονίζοντας ότι είναι πολύ θυμωμένος μαζί της για τις ποινικές διώξεις εναντίον του -δεν εξήγησε τι σχέση έχει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με τις δικαστικές περιπέτειές του- και πρόσθεσε ότι «δεν την σέβεται ιδιαίτερα», ενώ, όπως είπε, πιστεύει ότι θα είναι «απαίσια πρόεδρος».

Πρόσθεσε επίσης, ότι έχει «κάθε δικαίωμα» να επιτίθεται προσωπικά εναντίον της.

«Οσον αφορά τις προσωπικές επιθέσεις, είμαι πολύ θυμωμένος μαζί της για αυτά που έχει κάνει στη χώρα. Είμαι πολύ θυμωμένος που εργαλειοποίησε το δικαστικό σύστημα εναντίον μου και άλλων ανθρώπων, πολύ θυμωμένος μαζί της. Νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα για προσωπικές επιθέσεις (εναντίον της). Δεν τρέφω και πολύ σεβασμό για το πρόσωπό της και νομίζω ότι θα είναι απαίσια πρόεδρος», είπε ο Τραμπ.

Συνεχίζοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς του, επανέλαβε τα περί νοθείας στις εκλογές του 2020 και στρέφοντας ξανά τα βέλη του στην Χάρις, είπε ότι είναι μία αποτυχημένη «τσαρίνα των συνόρων», ότι θέλει να μειώσει τη χρηματοδότηση της αστυνομίας στις ΗΠΑ και να κάνει τη χώρα «κομμουνιστική» ενώ την χαρακτήρισε «πιο ριζοσπαστική» από τον Μπέρνι Σάντερς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, ο Guardian επισήμανε ότι η αντιπρόεδρος δεν είναι αρμόδια για την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων -η αρμοδιότητα ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών, Αλεχάντρο Μαγιόρκας- και ότι δεν υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό την διακοπή της χρηματοδότησης της αστυνομίας.

Τέλος, για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του ,είπε ότι ήταν θέλημα Θεού να γλιτώσει διότι «θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...