194
| REUTERS/Aly Song/File Photo

Στην Κίνα κάνουν τον γάμο εύκολο και το διαζύγιο «Γολγοθά»

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 16:26
|REUTERS/Aly Song/File Photo

Στην Κίνα κάνουν τον γάμο εύκολο και το διαζύγιο «Γολγοθά»

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 16:26

Κορυφαίο θέμα στο Διαδίκτυο είναι η αλλαγή της κινεζικής νομοθεσίας, που καθιστά πιο εύκολη τη δήλωση γάμου αλλά δυσκολεύει τη ζωή όσων θέλουν να πάρουν διαζύγιο.

Το αρμόδιο υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων έθεσε σε διαβούλευση προσχέδιο του νέου νόμου, που έχει στόχο  «να οικοδομηθεί μια κοινωνία φιλική προς την οικογένεια».

Ο προτεινόμενος νόμος αίρει τους ισχύοντες γεωγραφικούς περιορισμούς για τον γάμο.

Για τα διαζύγια, από την άλλη,  προβλέπεται περίοδος επανεξέτασης 30 ημερών, κατά την οποία εάν ο ένας από τους συζύγους δεν θέλει να χωρίσει, το ζευγάρι μπορεί να αποσύρει την αίτηση, τερματίζοντας τη διαδικασία.

«Το νομοσχέδιο έχει στόχο να προωθήσει τη σημασία του γάμου και της οικογένειας, να περιορίσει τα «απερίσκεπτα» διαζύγια, να στηρίξει την κοινωνική σταθερότητα και να προστατεύσει καλύτερα τα νόμιμα δικαιώματα των εμπλεκόμενων πλευρών», δήλωσε στην εφημερίδα Global Times ο Τζιανγκ Τσουανμπάο, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μελετών για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη στο πανεπιστήμιο Σι’αν Τζιαοτόνγκ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι γάμοι στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ήταν 498.000 λιγότεροι σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Συνολικά έγιναν στα 3,43 εκατ. γάμου, ο χαμηλότερος αριθμός από το 2013.

Σύμφωνα με το World of Statistics, το ποσοστό διαζυγίων στην Κίνα φτάνει το 44%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...