298
«Διεκδικούμε τη νύχτα», φωνάζουν στους δρόμους χιλιάδες Ινδές, που φοβούνται να κυκλοφορήσουν νύχτα | REUTERS/Sahiba Chawdhary

Ινδία: Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους για τον βιασμό και φόνο νεαρής γιατρού

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 15:15
«Διεκδικούμε τη νύχτα», φωνάζουν στους δρόμους χιλιάδες Ινδές, που φοβούνται να κυκλοφορήσουν νύχτα
|REUTERS/Sahiba Chawdhary

Ινδία: Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους για τον βιασμό και φόνο νεαρής γιατρού

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 15:15

Χιλιάδες Ινδές διαδηλώνουν στους δρόμους ανήμερα της 78ης Επετείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, μετά τον βιασμό και την δολοφονία μιας νεαρής γιατρού μέσα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Κολκάτα (πρώην Καλκούτα) στο ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης.

Η 31χρονη ειδικευόμενη γιατρός βρέθηκε νεκρή μέσα στους χώρους του νοσοκομείου όπου εργαζόταν, την περασμένη Παρασκευή. Εφερε πολλαπλά τραύματα και ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι είχε βιαστεί προτού δολοφονηθεί.

Το διπλό έγκλημα έχει προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα, με το ιατρικό προσωπικό να βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τις γυναίκες να οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ινδία.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων είναι «Διεκδικούμε τη Νύχτα», με τις γυναίκες να διαμαρτύρονται ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν τη νύχτα.

Χιλιάδες Ινδές με κεριά στα χέρια έχουν βγει στους δρόμους διεκδικώντας την ασφάλειά τους. REUTERS/Francis Mascarenhas

«Έχουμε έρθει εδώ για να ζητήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι κι εγώ έχω μία κόρη. Φοβάμαι να τη στείλω οπουδήποτε…φοβάμαι να στείλω την κόρη μου να σπουδάσει», δήλωσε στο Reutrers η Ρίνκι Γκος, που συμμετείχε στη διαδήλωση στην Κολκάτα.

Περίπου 40 διαδηλωτές εισέβαλαν στο νοσοκομείο όπου έγινε η δολοφονία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Πολλά νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ινδία ανέστειλαν όλες τις υπηρεσίες τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ φοιτητές ιατρικής οργανώνουν  καθιστικές διαμαρτυρίες απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Γιατροί και φοιτητές ιατρικής σε καθιστική διαμαρτυρία για τον βιασμό και φόνο της συναδέλφου τους. REUTERS/Francis Mascarenhas

«Ως κοινωνία, πρέπει να σκεφθούμε τις κτηνωδίες που διαπράττονται σε βάρος των μητέρων μας, των θυγατέρων μας και των αδελφών μας. Υπάρχει οργή για αυτό στη χώρα. Μπορώ να νιώσω αυτήν την οργή», δήλωσε ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε διάγγελμά του προς το έθνος με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...