242
Στη Χαλκιδική, νερό δεν έχει... | Shutterstock

SOS για τη λειψυδρία στη Χαλκιδική – «Κάντε οικονομία», λέει ο Δήμος

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 14:19
Στη Χαλκιδική, νερό δεν έχει...
|Shutterstock

SOS για τη λειψυδρία στη Χαλκιδική – «Κάντε οικονομία», λέει ο Δήμος

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 14:19

Με το σύνθημα «Ολοι μαζί στη μάχη κατά της λειψυδρίας», ο δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής αναζητά συμμάχους ανάμεσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης νερού.

Η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, το λέει καθαρά: «Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Δήμο Πολυγύρου, όπως και τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σε ότι αφορά τα αποθέματα νερού. Οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η κατανάλωση νερού έχει χτυπήσει κόκκινο».

⇒ Διαβάστε επίσης: Διακοπές χωρίς νερό στην Εύβοια

Μόνον ο δήμος Πολυγύρου, με περίπου 22.000 μόνιμους κατοίκους, υποδέχεται το καλοκαίρι πάνω από 60.000 παραθεριστές.

Η αυξημένη κατανάλωση έχει, σύμφωνα με τον δήμο, σοβαρές επιπτώσεις στις υποδομές των δικτύων και των γεωτρήσεων, από τις οποίες υδροδοτούνται οι Δημοτικές Ενότητες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά βλάβες.

Διαβάστε επίσης: Επιστημονικό SOS για τη λειψυδρία: Στο μικροσκόπιο επτά νησιά για εύρεση λύσεων

Ετσι, ο δήμος παρακαλεί κατοίκους και επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού και να αποφύγουν πρακτικές που οδηγούν στην κατασπατάλησή του, όπως το πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων και δρόμων». Τονίζει ακόμη ότι το νερό δεν επαρκεί για τις καλλιέργειες και το πότισμα των κήπων.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο δήμος Κασσάνδρας, με την εκεί δημοτική Αρχή να τονίζει τον περασμένο μήνα ότι το 50% του νερού ξοδεύεται αλόγιστα και να  ζητά να σταματήσουν  οι πολίτες να ποτίζουν το γκαζόν και να πλένουν τα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...