434
Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποχωρεί από σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, για τις φωτιές | INTIME NEWS/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης γίνεται ρεζίλι με όσα λέει για τα εναέρια

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 12:17
Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποχωρεί από σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, για τις φωτιές
|INTIME NEWS/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης γίνεται ρεζίλι με όσα λέει για τα εναέρια

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 12:17

Στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στη μεγάλη φωτιά της βορειοανατολικής Αττικής επανήλθε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Επικαλέστηκε όσα ο ίδιος είδε με τα μάτια του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στην οποία ήταν επικεφαλής. «Είδα όλη την επιχείρηση την κρίσιμη με την φωτιά που πέρασε μέσα στην Πεντέλη, στα Μελίσσια και στα Βριλήσσια και έφτασε σχεδόν μέχρι το Χαλάνδρι. Πρέπει να είδαμε σε δύο ώρες 50 ρίψεις νερού από ελικόπτερα και δεν ξέρω πόσα πυροσβεστικά οχήματα. Δεν μπορώ να μετρήσω. Πραγματικά ήταν πάνω από 100» είπε ο υπουργός συμπληρώνοντας: «Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν είχε γνώση του τι έλεγε, αλλά έγινε ρεζίλι. Και ήταν και πολύ προσβλητικός απέναντι στην Πυροσβεστική».

Μάλιστα σχολίασε και την επίμαχη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύγκρινε την Αθήνα με την Καμπούλ του Αφγανιστάν. «Οχι, η Αθήνα δεν έχει γίνει Καμπούλ. Εχω πάει στην Καμπούλ και ξέρω», είπε ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το κράτος ήταν παρόν σε όλη τη διάρκεια της εφιαλτικής πυρκαγιάς. «Η αντίδραση ήταν καίρια και αποτελεσματική, όμως οι συνθήκες ξεπερνούσαν τις δυνατότητες του κράτους. Οποιος λέει ότι το κράτος δεν ήταν παρόν σε αυτή την επιχείρηση, πρέπει να ζει σε παράλληλο σύμπαν. Ηταν πραγματικά όλο το κράτος εκεί και πιστεύω ότι αποφεύχθηκε μια πραγματικά τεράστια καταστροφή, διότι η φωτιά ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αυτή η φωτιά θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών, διότι έφτασε πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Απεδείχθη λοιπόν, ότι το 112 και η τακτική της εκκένωσης λειτουργεί και σώζει ζωές. Και απεδείχθη επίσης ότι το κράτος ήταν εκεί. Τώρα θα μου πείτε δηλαδή έγιναν όλα καλά; Προφανώς όχι. Από κάθε τέτοια πυρκαγιά μαθαίνουμε πράγματα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι το κράτος δεν ήταν εκεί», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Είπε ακόμη, ότι «το κράτος πάντα οφείλει να λέει συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσαμε να τα λύνουμε όλα. Λέω λοιπόν, ότι κάθε τέτοιο φαινόμενο πρέπει να το παρακολουθείς, να το μελετάς και να μαθαίνεις από αυτό. Και σας δίνω ένα παράδειγμα: Αν δείτε τα βίντεο, τα ξέρω γιατί χθες μας τα έδειχνε η πυροσβεστική στην οθόνη, τα σπίτια που οι κάτοικοι είχαν καθαρίσει τις αυλές δεν πάθανε τίποτα, μα τίποτα. Η φωτιά τα πέρασε σαν να μην ήταν μπροστά της. Τα σπίτια ή οι περιοχές που δεν είχαν καθαρίσει πάθανε ζημιές. Να ένα δίδαγμα που πρέπει να παίρνουμε. Πρέπει και εμείς να είμαστε πιο αυστηροί και εμείς ως κράτος και στην εφαρμογή των νόμων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...