333
Φωτογραφία αρχείου | Shutterstock

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης μετά τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 11:12
Φωτογραφία αρχείου
|Shutterstock

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης μετά τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 11:12

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου την Τρίτη έχασε τη ζωή του ένα 8χρονο κορίτσι το οποίο βρέθηκε αναίσθητο στην πισίνα. Ο 34χρονος αρχηγός οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και με προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη και η 19χρονη ομαδάρχης η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του συγκεκριμένου παιδιού και κρατείτο από το βράδυ της Τρίτης.

Ο εισαγγελέας ζητά πραγματογνωμοσύνη

Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί, όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η δικογραφία αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα ώστε να αξιολογηθεί στο σύνολό της η υπόθεση.

Κατά πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται, θα συμπεριληφθούν -μεταξύ άλλων- η ιατροδικαστική εξέταση, όπως επίσης η αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες από τον τόπο του συμβάντος και καταθέσεις μαρτύρων.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (13/8) όταν το παιδί δεν βρέθηκε στην καταμέτρηση των κατασκηνωτών και λίγο αργότερα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο χώρο της πισίνας. Κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ αλλά δεν κατάφερε να το επαναφέρει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε πνιγμό.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.» που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη κατασκηνωτική εγκατάσταση σημειώνει πως την Τρίτη, «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης».

Οπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της», ενώ στη συνέχεια «της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή. Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...