240
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η απάντηση της Πυροσβεστικής στον Κασσελάκη για τα εναέρια μέσα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2024, 16:22
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η απάντηση της Πυροσβεστικής στον Κασσελάκη για τα εναέρια μέσα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2024, 16:22

Στην κοινοποίηση των τηρούμενων αρχείων αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων κατά τις ημέρες της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική προέβη η Πυροσβεστική την Τρίτη, σε απάντηση του σχετικού αιτήματος που κατέθεσε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοινώθηκε, συγκεκριμένα, πως στην παραπάνω πυρκαγιά επιχείρησαν:

  • Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Διευκρινίζεται, δε, πως τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους», που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Προστίθεται πως τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, και κατά το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00, επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.

Την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής συνοδεύει ο ακόλουθος πίνακας με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς:

Προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να του χορηγηθεί «το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων», με τον κ. Κασσελάκη να υποστηρίζει πως είδε «μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής» κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...