244
| ERT/YOUTUBE

Κικίλιας: Αμεση η επέμβαση στον Βαρνάβα – ποια είναι τα μεγάλα μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2024, 11:39
|ERT/YOUTUBE

Κικίλιας: Αμεση η επέμβαση στον Βαρνάβα – ποια είναι τα μεγάλα μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2024, 11:39

Ανεμος, παρατεταμένη ξηρασία και μορφολογία της περιοχής ήταν, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Σε νεότερη ενημέρωση, το πρωί της Δευτέρας, ο κ.Κικίλιας χαρακτήρισε τις συνθήκες στη βορειοανατολικής Αττική «δραματικές, λόγω των σφοδρών ανέμων, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μεγάλα μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.

Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες.

Αμεση η επέμβαση στον Βαρνάβα

Ο κ.Κικίλιας, ανέφερε ότι η αντίδραση με το που ξέσπασε η φωτιά στον Βαρνάβα ήταν άμεση. Οπως είπε, «το πρώτο εναέριο μέσο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά».

Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.

Δυστυχώς, πρόθεσε ο υπουργός, η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...