282
Ο ισχυρός άνεμος κάνει την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα ακόμη πιο δύσκολη | INTIME NEWS

Meteo: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη Β.Α. Αττική – ισχυροί άνεμοι όλη την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2024, 11:14
Ο ισχυρός άνεμος κάνει την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα ακόμη πιο δύσκολη
|INTIME NEWS

Meteo: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη Β.Α. Αττική – ισχυροί άνεμοι όλη την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2024, 11:14

Σύμμαχος της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής στη βορειοανατολική Αττική είναι ο άνεμος, που δεν προβλέται να κοπάσει σύντομα και συνεχίζει να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες  τη Δευτέρα μάχονται σε τρία μέτωπα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι μετωρολόγοι του meteo.gr και οι ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το πρωί (09:00) έως και το απόγευμα (18:00) Δευτέρας 12 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς αναμένονται ριπές ανέμου που θα ξεπερνούν τα 70 – 80 km/h. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 18:00 – 19:00.

Το Αστεροσκοπείο εξέδωσε χάρτες που απεικονίζουν την εξέλιξη των ανέμων στη διάρκεια της ημέρας. Με κόκκινο πλαίσιο σημειώνεται η περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 18:00 – 19:00.

Και ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς ανέφερε ότι τη Δευτέρα στην Αττική και ειδικότερα στην περιοχή της πυρκαγιας έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, αλλά βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Την Τρίτη και την Τετάρτη το πεδίο των ανέμων θα φτάνει τα 4-5 και πρόσκαιρα τα 5-6 μποφόρ, για να έχουμε νέα ενίσχυση ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...