212
H Ιμάνε Κελίφ πανευτυχής στην απονομή, φιλάει το χρυσό μετάλλιο | EPA/MAST IRHAM

Η Ιμάνε Κελίφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ξέσπασε: «Είμαι γυναίκα!»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 00:31
H Ιμάνε Κελίφ πανευτυχής στην απονομή, φιλάει το χρυσό μετάλλιο
| EPA/MAST IRHAM

Η Ιμάνε Κελίφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ξέσπασε: «Είμαι γυναίκα!»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 00:31

Ηταν ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι: και τους ολοκλήρωσε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η Ιμάνε Κελίφ, η αλγερινή intersex πυγμάχος που τόσες συζητήσεις προκάλεσε μετά τον πρώτο της αγώνα με την Ιταλίδα Αντζελα Καρίνι, κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου στο «Stade Roland Garros» το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία, στην κατηγορία των 66 κιλών.

Η 25χρονη πυγμάχος, η οποία ήταν πέμπτη πριν τρία χρόνια στο Τόκιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στα ρινγκ στο Παρίσι στην πορεία της έως τον τελικό, όπου νίκησε την Κινέζα Λιου Γιανγκ.

Η Κελίφ πέτυχε τη μεγάλη της νίκη μπροστά σε ένα κοινό που ζητωκραύγαζε το όνομά της και στους τρεις γύρους του τελικού.

Η intersex Ιμάν Κελίφ, που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης επειδή έχει «ανδρικά χρωμοσώματα», ξέσπασε στις δηλώσεις της. «Είμαι γυναίκα. Μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα – δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε η 25χρονη.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας φυσικά. Και αυτό δίνει στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας αυτών των επιθέσεων».

H νίκη της Ιμάνε Κελίφ προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στην πατρίδα της: στο χωριό της, στο Τιαρέτ, δυτικά της Πόλης του Αλγερίου, ο κόσμος παρακολούθησε στις πλατείες τον τελικό και πανηγύρισε έξαλλα το χρυσό μετάλλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...