831
Η Γουίνσλετ ως Λι Μίλερ στην ταινία «Lee» | Elevation Pictures

Κέιτ Γουίνσλετ: «Βάζουμε ταμπέλες στις γυναίκες και αυτό με τρελαίνει»

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 14 Αυγούστου 2024, 14:30
Η Γουίνσλετ ως Λι Μίλερ στην ταινία «Lee»
|Elevation Pictures

Κέιτ Γουίνσλετ: «Βάζουμε ταμπέλες στις γυναίκες και αυτό με τρελαίνει»

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 14 Αυγούστου 2024, 14:30

Η Κέιτ Γουίνσλετ αποκάλυψε ότι στα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας αρνήθηκε να καθίσει πιο στητή για να κρύψει τις «δίπλες της κοιλιάς» της, όταν της το ζήτησαν, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι ξέρουν πλέον καλύτερα τι πρέπει να κάνουν αντί να της ζητήσουν «να κάνει κάτι για αυτές τις ρυτίδες», γράφει η Telegraph.

Η 48χρονη βρετανίδα ηθοποιός, διάσημη για την ερμηνεία ξεροκέφαλων και περίπλοκων γυναικείων χαρακτήρων, είναι η νεότερη ηθοποιός με συνολικά επτά υποψηφιότητες Οσκαρ, πέντε για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και δύο για Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Κέρδισε, δε, το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Χάνα Σμιτς, αναλφάβητης φρουρού σε ναζιστικό στρατόπεδο, στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη» του Στίβεν Ντάλντρι, που ήταν βασισμένη στο (ημιαυτοβιογραφικό) μυθιστόρημα του Μπέρναρντ Σλινκ «Διαβάζοντας στη Χάνα» (2008), με τον Ρέιφ Φάινς στον ρόλο του διάσημου γερμανού συγγραφέα. Επιπλέον, έχει λάβει και άλλες πολυάριθμες διακρίσεις μεταξύ των οποίων ένα César, ένα Γκράμι, δύο Primetime Emmy, πέντε BAFTA και πέντε Χρυσές Σφαίρες. (Δείτε το trailer της ταινίας «Σφραγισμένα Χείλη»)

Σε συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar, για την προώθηση της νέας της ταινίας, η Κέιτ Γουίνσλετ αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί bullying από τα media όταν ήταν 20χρονη καθώς είχε κάθε είδους «διαφορετικά σχήματα και μεγέθη» και δήλωσε υπερήφανη γιατί «δεν φαίνεται τέλεια στην οθόνη».

Είπε, ακόμη, ότι – σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές- νιώθει πιο άνετα με τον εαυτό της κάθε χρόνο που περνάει. Και τόνισε: «Αισθάνομαι τεράστια ανακούφιση που οι γυναίκες αποδέχονται πολύ περισσότερο τον εαυτό τους και αρνούνται να κριθούν».

Δεν ξέρω ούτε μία σύγχρονή μου που μεγάλωσε βλέποντας τη μητέρα της να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να λέει: “Φαίνομαι ωραία!”. Η μητέρα μου δεν το έκανε ποτέ. Ελεγε πάντα κάτι του τύπου, “Δεν νομίζω ότι μπορώ να το φορέσω αυτό. Μοιάζω με χίπισσα; Τα οπίσθιά μου φαίνονται μεγάλα;”», είπε και πρόσθεσε: «Χάνουμε πάρα πολύ χρόνο με τον εαυτό μας και απλά εγώ δεν θα το ξανακάνω».

Η ηθοποιός μίλησε στο Harper’s Bazaar με αφορμή τη νέα ταινία «Lee», την οποία έχει σκηνοθετήσει η Ελεν Κούρας. Πρόκειται για τη βιογραφία της Λι Μίλερ, διάσημης φωτορεπόρτερ και πολεμικής ανταποκρίτριας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία πέθανε το 1977 σε ηλικία 70 ετών. Να σημειωθεί, δε, ότι τη δεκαετία του 1940, πριν γίνει φωτογράφος, η Μίλερ ήταν περιζήτητο μοντέλο στη Νέα Υόρκη. Η Κέιτ Γουίνσλετ υποδύεται τη Μίλερ ενώ υπογράφει και την παραγωγή της ταινίας.

Στη συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού, η Γουίνσλετ είπε ότι στα γυρίσματα έπρεπε να γυρίσουν μια σκηνή που παρουσίαζε τη Μίλερ «να κάθεται σε ένα παγκάκι με μπικίνι». Τότε ένα μέλος του συνεργείου την «πλησίασε ανάμεσα σε δύο λήψεις και είπε: “Θα μπορούσατε να καθίσετε πιο ίσια;”»

Η ηθοποιός  απάντησε αμέσως: «Δηλαδή δεν μπορείς να βλέπεις τις δίπλες της κοιλιάς μου! Οχι, ε; Ηταν εσκεμμένο, ξέρετε», είπε η Γουίνσλετ και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανη για αυτό γιατί η ζωή μου είναι στο πρόσωπό μου και αυτό έχει σημασία. Δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να το καλύψω». (Δείτε το trailer της νέας ταινίας «Lee»)

Η βρετανίδα ηθοποιός, η οποία αναγνωρίστηκε παίζοντας στην ταινία «Λογική και ευαισθησία» (1995), έγινε παγκοσμίως γνωστή για την ερμηνεία της στον «Τιτανικό» (1997) και σε μια σειρά άλλων ταινιών μεταξύ των οποίων οι, «Iris» (2001), «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (2004), «Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ» (2004), «Κρυφές Επιθυμίες» (2006), «Ο Δρόμος της Επανάστασης» (2008) και «Στηβ Τζομπς» (2015)

Εχει, δε, μιλήσει και στο παρελθόν για τον εκφοβισμό που είχε υποστεί ως μαθήτρια στο Μπέρκσαϊρ τη δεκαετία του 1980 επειδή ήταν «χοντρή… με μεγάλα πόδια» και «άσχημα μαλλιά». Είπε ακόμη ότι, μετά την κυκλοφορία του «Τιτανικού» το 1997, είχε «υποστεί μεγάλο bullying», με τον «αγενή» βρετανικό Τύπο να την υποβάλλει σε «προσωπικό σωματικό έλεγχο».

Η ηθοποιός παρατήρησε ότι το κίνημα #MeToo είχε επιστήσει την προσοχή σε «ό,τι έπρεπε να αντέξουν οι γυναίκες που ήταν στο μάτι της δημοσιότητας», προσθέτοντας ότι και η Μίλερ, την οποία υποδύεται στη νέα της ταινία, είχε να δώσει τους δικούς της αγώνες.

Στην ταινία «Lee» η Κέιτ Γουίσλετ υποδύεται τη Λι Μίλερ, μοντέλο και κατόπιν φωτογράφο και πολεμική ανταποκρίτρια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Facebook/Harper’s Bazaar UK)

Η Λι Μίλερ, η οποία ήταν διάσημο μοντέλο μόδας στη Νέα Υόρκη, φωτογράφος στο Παρίσι και ανταποκρίτρια της Vogue στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά απέκτησε φήμη καλλιτεχνικά μετά θάνατον, είχε αντιμετωπιστεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, επισήμανε στη συνέντευξή της η Γουίνσλετ.

«Βάζουμε ταμπέλες στις γυναίκες όλη την ώρα και αυτό με τρελαίνει. Αρκεί να σκεφτείτε πώς περιέγραψαν τη Λι, “ειλικρινή”, “ξεροκέφαλη”, “αποφασισμένη”,  αυτά τα παχιά, μεγάλα λόγια», πρόσθεσε.

«Δεν περιγράφουμε τους άντρες ως αποφασιστικούς και γενναίους ή ειλικρινείς, γιατί οι άντρες απλώς λένε ό,τι θέλουν να πουν και κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν, και είναι αναμενόμενο και επιτρεπτό. Αλλά όταν μια γυναίκα το κάνει αυτό, τη χαστουκίζουμε με μια ταμπέλα και της κολλάει. Οχι! Εγώ λέω απλά αυτό που πιστεύω, απλά είμαι ειλικρινής», τόνισε η βρετανίδα σταρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...